Login/Registracija

Vojvođanski klan na sceni: Vera Salonski i Nataša Mihajlović objasnile na sceni šta je to ljubav

Ljubav je bila lajtmotiv večerašnjeg takmičenja veterana „Nikad nije kasno“ a nastup mlade bake Vera Salonski (49) iz Đurđeva kojoj je pripala ta čast da poslednja nastupi u prvoj emisiji trećeg kruga. Vera je dobila niz komplimenata za izgled, a to što peva u kulturno umetničkim društvima posebno je ganuila člana žirija, pevača Željka Samardžića koji je i sam prve muzičke korake pravio u KUD-ovima.

-U vreme kada ste se vi rodili ja sam prvi singl izdao. Bila je jedna pesma „Moja je Marija drugačija, i nije kao druge sve…“ – zapevao je Željko i poželeo sreću takmičarki koja je izvela pesmu „Kad ja pođoh na bembašu“.

Željko je prvi prokomentarisao izbor numere:

-Ova je pesma dobra za fajront, kad sve prođe – rekao je Željko, a voditeljka Dragana Katić je potvrdila da je ovo pravi izbor, s obzirom da je ovo poslednja takmičarka ove večeri.

Željko je pohvalio Verin nastup istakavši da misli da je večeras najbolje pevala, a predsednik žirija Saša Milošević Mare složio se sa pevačem.

-Ovde smo imali najviše prilike da čujemo Verino pravo pevanje i delovalo je svečarski. Publika je pevala zajedno sa njom i himnično je izgledala ova pesma. Moram da se osvrnem i na tekst, koji je tradicional pa se nadam da se autor neće ljutiti. Mi mislimo da danas brzo živimo. Ona mu je rekla „dođi doveče“, a on ne ode to veče nego drugi dan kad ona se već udala. Znači ranije se još brže živelo – rekao je Mare i nasmejao sve u studiju, a članica žirija Nataša Mihajlović je dala svoje tumačenje pesme.

-Ako ne iskoristiš priliku, ode ona za drugoga. Nemaš telefona, nemaš ništa. Znači to što si se dogovorio, dogovorio si se – rekla je Nataša.

Domaćin emisije Saša Jakšić Žika je pitao da li su postajale u to vreme neke poruke, ali je žiri složno to negirao.

Nataša je primetila da Veru vuče svojevrsni sevdah.

-Da li je to neka melanholija nas iz Vojvodine, sve nam je ravno pa malo da promenimo? – pitala je Nataša takmičarku konstatujući da je sve ovo dobro izvela, a potom joj se pridružila na sceni.

-Ovo je vojvođanski klan koji će izvesti pesmu „Ih libe dih“ od Frajli u revijalnom delu – najavila je Dragana nastup, a ovu pesmu su upravo izabrali zbog toga što je Vera rođena u Nemačkoj.

-Ja razumem nemački, kad budeš pevala u mene da gledaš – poručio je Žika iščekujući izvođenje pesme čiji naslov u prevodu na srpski jezik znači „volim te“.

-Mislila sam da je to kao kod nas jer smo mi ovu pesmu napisale kada se jedna od nas zaljubila u profesora nemačkog, a ove druge su uvek nju zafrkavale. Ljubav je večita inspiracija – rekla je Nataša, a Vera je naglasila da je ovde reč o ljubavi prema rodnom gradu.

Žika je u publici spazio Dobrilu Čabrić, najstariju učesnicu i pobednicu jedne od prethodnih sezona takmičenja „Nikad nije kasno“ koja je došla da mu pokloni svoju knjigu „Na putu ka stotoj“ i čestita mu rođendan.

-Specijalno sam došla u Beograd zbog tebe, da ti vučem uši na tvoj rođendan i nisam mogla da te nađem – rekla je Dobrila.

-Nikad nije kasno mačko, jel vidiš? – uzvratio je Žika i kasnije dodao:

-Pošto znaš nemački, sada ide pesma od mene za tebe, koju pevaju ove dve dame.

Vera i Nataša su maestralno izveli ovu kompoziciju punu ljubavi u tekstu i melodiji što je bio izbor pesme koja je pokrenula lavinu emocija na kraju takmičarskog dela emisije.

Ne propustite i:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić