Login/Registracija

TUGA DO NEBA: Preminuo nekadašnji takmičar NIKAD NIJE KASNO

Učesnik šou programa „Nikad nije kasno“, Faruk Karić iz Mostara, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 68. godini.

Vest o iznenadnoj smrti pevača potvrdili su njegovi nekadašnji saborci iz takmičenja veterana, kao i pobednik Romeo Nikolić koji je sa Farukom bio dugogodišnji prijatelj.

Faruk Karic preminuo NNK

Pevač je iza sebe ostavio neutešnu suprugu Sretenku, kao i sina Sretena, a sahranjen je u rodnom Mostaru.

Podsetimo, široj javnosti Faruk se predstavio u šouu „Nikad nije kasno“ 2018. godine, a svojim učešćem želeo da stavi pečat na svoju karijeru i ostavi neku uspomenu iza sebe.

1309d4bb8b8ec8960a332b0e2f85ba1d7e974ea5

Često je isticao da mu je muzika u krvi jer su svi u njegovoj porodici uspešno svirali i pevali. Pevanjem se bavio još od 1974. godine, ali nikada profesionalno, zbog čega je krivio samog sebe i svoj način života u mladosti.

Od 1992. godine živeo je i radio u Nemačkoj, zatim 20 godina u Americi. Radio je kao taksista, držao market, bio radnik u firmi, a u rodni Mostar vratio se nakon penzionisanja, gde je i preminuo.

U takmičenju veterana predstavio se sa 62 godine, ali tada, nažalost, nije imao podršku svoje porodice.

-Faruk nije hteo da kaže da je večeras bolestan, baš kao i njegova supruga koja nije mogla da dođe. Sin mu je Americi tako da nije mogao da stigne na snimanje – otkrio je Žika Jakšić u prvom krugu, a onda je Kaliopi napravila neverovatan gest i iz sudijske stolice došla takmičaru u podršku.

-Ja ću večeras biti tvoja podrška iz Skoplja- rekla je nasmejano Kaliopi što je publika u studiju pozdravila ovacijama.

Foto: Z.K.Munja/Fejsbuk,
Autor: I. Ankić