Login/Registracija

Tajze je nekada pevao u bendu sa Lepom Brenom, a tek da vidite ko mu je ove večeri bio podrška u studiju

Dragan Mirković Tajze (65) iz Brčka predstavio je sebe kao nemirno dete, kaže da je u detinjstvu voleo da se penje po drveću, pa su ga drugari prozvali Tarzan, ali kako  tada nije znao pravilno da kaže Tarzan već Tajze takav nadimak mu je ostao i dan danas.

Tajze je ispričao da se u mladosti bavio pevam, te da je imao bend u kojem je pevao sa Lepom Brenom.

On je ove večeri  otpevao pesmu „Još i danas teku suze jedne žene“, a komentari žirija su bili prilično ohrabrujući i pohvalni. Tajze je i pored članova žirija oduševio i voditeljku Draganu Katić koja je za njegovu izvedbu rekla da je sjajna.

– Dragan je to baš kako treba otpevao, ja sam prezadovoljan – rekao je Mare.

– Ti si hodajuća emocija, to je predivno, sva ta ljubav koja je vezana za muziku i pevanje je doprla do mene… Hvala ti što si bio deo ove priče – složio se Slavko sa svojim kolegom iz žirija.

Ja sam i predpostavio da će u mom srcu biti oduševljenje i nisam se prevario – dodao je Hari.

Kao Draganova podrška u studiju su sedeli njegov sin Stefan koji inače radi kao profesor pevanja na bogosloviji u manastiru Krka u Dalmaciji i Faruk Jahić rođeni brat Lepe Brene- Brena je imala 16 godina, bila gimnazijalka i pevala je u bendu “Obavezna garderoba“, i bio sma joj velika podrška kao stariji brat. Tad je počela da peva sa rokenrol bendom. Do 1982. je pevala sa njima dok nije otišla sa “Slatkim grehom’‘- objasnio je Faruk, koji je nastavio da se druži sa Draganom, pa je i tim povodom došao da ga podrži.

Tajze je potom sa sinom otpevao pesmu Kemala Montena „Nije htjela“.

– Bravo, šmekerski, gospodski… Sve je divno – rekla je Dragana.

– Ova pesme mene veže za neke dane moje rane mladosti i za neka prva zaljubljivanja – rekao je Žika.

Foto: Z. K. Munja/ D. Milošević,
Autor: D. Bukovčić