Login/Registracija

SVE JE MOGUĆE: Veteranka u petoj deceniji upisala fakultet (VIDEO)

Četrdesetdevetogodišnja veterank iz Đurđeva (Žabalj) Vera Salonski u drugom krugu takmičenja ostala je verna svom stilu i otpevala tradicionalnu pesmu „Pjevat ćemo šta nam srce zna“, a zatim nam je otkrila i šta od nje možemo da očekujemo u narednom krugu.

-Dugogodišnji sam član kulturno-umetničkog društva i pevačkih grupa. Tradicionalna muzika mi je prirasla srcu tako da sam ove godine čak upisala i fakultet za vaspitače za tradiconalnu igru, tako da će najverovatnije isti žanr biti i sledeći put -rekla je Salonski.

Iako je u zrelim godinama, takmičarka i dalje ulaže u svoje obrazovanje, a napreduje i u emisiji „Nikad nije kasno“. Tokom nastupa u drugom krugu takmičenja, Veri je na sceni podršku pružila najbolja prijateljica.

Sa mojom prijateljicom sa kojom sam nastupila pevam takoreći ceo život. Čim se pogledamo odmah se razumemo – objasnila je veteranka.

Vera je veoma posvećena baka koja uživa da peva svojoj unuci.

Moja unuka je jako muzikalna. Voli da igra i da peva, potrudiću se da je naučim što više tradicionalnih pesama, čak i one koje su iščezle- objasnila je veteranka.

Salonski nam je otkrila da li ipak postoji mogućnost da se u nekom od narednih krugova takmičenja oproba u još nekom muzičkom žanru osim tradicionalnom.

Moguće je i to, sve zavisi od situacije, ali tradicionalne pesme će i dalje biti na prvom mestu – iskreno je odgovorila ona.

Šta nam je Vera još ispričala u intervjuu poslišajte u VIDEU ISPOD.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk