Šta se desilo sa Ružicom Čavić? Bila je zvezda 90-ih, na vrhuncu popularnosti nestala sa scene

0A0A8892
Ružica Čavić

Veliko iznenađenje u muzičkom šouu „Nikad nije kasno“ je pojavljivanje popularne pevačice Ružice Čavić koja je devedestih godina bila velika zvezda.

Gotovo da svi i dan danas pamte njeno čuveno izvođenje numera „Mito bekrijo“ i „Sve ja to poštujem“.

ruzica cavic3
Ružica Čavić

Kako kaže kao mala je želela da bude učiteljica i glumica, međutim muzika je odvukla u svoj svet, gde je pronašla svoju sreću.

Uprkos slavi i popularnosti koju je godinama uživala, ali i brojnim nagradama na prestižnim festivalima Ružica se 2005. godine potpuno povukla iz medija.

ruzica cavic 2
Ružica Čavić

Međutim, malo ko zna da ona nikada nije odustala od muzike.

-Nikada nisam prestala da se bavim muzikom, zapravo samo sam se povukla iz javnog života. Ja i dalje živim isključivo od pevanja- rekla je pevačica za Grand.

Karijeru je započela u bendu „Nemoguće vruće“, nakon čega je njen muzički put krenuo uzlaznom putanjom, sve dok nije rešila da se posveti porodici i odgajanju sina.

0A0A8906
Ružica Čavić – porodica

Sudbonosno „da“ izgovorila je svom kolegi muzičaru Nenadu Tomićeviću sa kojim danas živi u Čačku.

Kako je otkrila za Grand, ni sama nije verovala da će se naći na Grandovoj sceni, uprkos velikoj želji njenih bližnjih koji su je godinama unazad nagovarali na ovaj potez.

Čini mi se da sam ostala dužna sebi, da snimim možda još neku pesmu dok ne odem u penziju, a i moja porodica i familija me bodre. Oni su nekako ostali željni scene više nego ja i možda ovim dolaskom u „Nikad nije kasno“ i više njima ispunjavam želju nego sebi– priznala je Ružica za Grand.

0A0A8913
Ružica Čavić

Osim, želje i podrške porodice, vetar u leđa da se vrati na veliku scenu dao joj je pevač Željko Samardić sa kojim je 2012. godine snimila duetsku pesmu „Nikad ne reci uskoro“.

-Željko mi je uvek bio veliak podrška, baš kao i danas. Kada me je Žika pozvao u emisiju prvo sam pozvala njega da čujem šta on misli o mom eventualnom učešću u ovom takmičenju, s obzirom da je on stalno u medijskom etru. Imam poverenja u njega, jer bila sam u šoku nakon tog poziva. On mi je rekao da ovo nipošto ne propustim i da zaslužujem da budem na ovoj sceni, i opet mi je pružio podršku– istakla je pevačica koja danas vredno radi i nastupa sa svojim mužem.

Muž i ja radimo zajedno i mi se zovemo „Print akord“, to je složenica Pavle, Ružica i Nenad Tomićević akord, s obzirom da je i naš sin Pavle krenuo muzičkim stopama. Pronašli smo ime i čekamo, možda i sin dođe u taj naš bend, a ako ne dođe, kako god. On je krenuo ozbiljnim stopama kao pijanista, umetnost ga je povukla, a što se mene tiče kao majke, dokle god da stigne ja sam prezadovoljna. Mada mislim da će on svojom stazicom da gura napred – ponosno je rekla Ružica.

Ovako je Ružica Čavić pevala u „Nikad nije kasno“

Svoje oduševljenje što je vidi u „Nikad nije kasno“ nije krio ni domaćin emisije Žika Jakšić.

-Ružica je bila član jednog benda „nemoguće vruće“, to su neke devedesete godija kada sam ja svirao u grupit „Ritam srca“. Mislim da smo se poslednji put sreli 1997. godine, mi smo tada radili turneju Nedeljka Bajikća Baje i ti i ja smo se sretali često po televizijama- sa osmehom je rekao Žika Jakšić koji je priznao da je ubeđivao i insistirao da se Ružica pojavi na Grandovoj sceni, ali i da to ne bi upalilo bez pomoći pevačicinog supruga.

-Žiko, ti si bacio mamac, ali ništa to ne bi upalilo da joj nisam ja rekao da se prijavi. Nije očekivala da ću da joj kažem da ide- ispričao je Nenad.

0A0A8888
Ružica Čavić – porodica

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

BONUS VIDEO: Ružica Čavić o učešću u „Nikad nije kasno“

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z. K. Munja/Grand,
Autor: J. Jović