Goca Tržan i Žika Jakšić se pokačili: „Izaberi kojim ćeš putem, levo ili desno“

Goca i Zika u klincu 2 1

Jovan Goranović (49) iz Osnabrika, u Nemačkoj, otvorio je takmičarski deo večerašnje emisije „Nikad nije kasno“, a njegov nastup izazvao je oštru debatu između Goce Tržan koja je večeras u žiriju i domaćina emisije Žike Jakšića.

Takmičar je najpre u profilu prilikom predstavljanja istakao „da ima 120 kila muzike“, kao i da mu je bilo teško da se odluči između sviranja i pevanja.

Jovan koji je poreklom iz Bosanskog Broda otkrio je da je tamo živeo do svoje 16. godine, što je posebno ganulo glumca Enisa Bešlagića koji je takođe u žiriju večerašnje emisije

-Ti i ja imamo zajedničko to što smo obojica prvi put ovde kao i to što sam i ja sa 16 godina otišao u Nemačku, samo što sam ja tamo radio na groblju, a ti si vozio kamion – rekao je Enis i razgalio publiku.

Goca i Zika u klincu 6

-Naučio sam da je život ona crtica između dva datuma kad si rođen i kad umreš, i tome sam svedočio jedno godinu dana – priznao je Enis i naglasio da ima duše i u Slavonskom i u Bosanskom brodu, a kako ima dosta sličnosti i turbulencije u biografiji glumca i takmičara, Jovan je istakao da će izvesti pesmu od Ljubiše Stojanovića Luisa „Mećava“.

-Bravo Jovane, da li ste zadovoljni? – upitala je Dragana Katić pevača koji je skromno izustio:

-OK.

Na Draganino insistiranje da pojasni zašto je samo OK, takmičar je odgovorio:

-Mnogi slušaju sebe pa kažu da su bili dobri, a jasam samo odlučio da budem OK. Uvek može bolje.

Goca i Zika u klincu 8

Sa tim se složio i Enis.

-Naravno da uvek može bolje. U prvom delu pesme se osetilo malo treme. što je i normalno, ali u drugom delu pesme si prosto razvalio tako da ja ne vidim razlog zašto ti, prijatelju moj, ne bi prošao dalje. Pogotovo što voziš kamion i znaš kako se vozi – rekao je Enis.

Goca Tržan bila je oduševljena izborom repertoara.

-Volim Luisa i mislim daje on jedan dijamant u našoj domaćoj muzici. On je bio više džez muzičar nego bilo pšta drugo. Preporučila bih ti da ubuduće uopšte ne imitiraš pevača čiju pesmu pevaš, jer nema potrebe. Vidim da ti imaš izuzetno lep glas i da si ozbiljan sluhista, tako da izbegavaj imitaciju jer bih volela da sam čula kako ti pevaš – poručila je takmičaru Goca.

Goca i Zika u klincu 5

Jovan je objasnio zbog čega je pesmu izveo na takav način.

-Uglavnom je priča uvek tu da ne valja imitirati. Ali ako je čovek naslušan puno, jer ja nisam ovu pesmu slušao 100 puta nego jedno 30.000 puta, onda to uđe tako u uvo i ja ne mogu drugačije da je iznesem – rekao je Jovan, a Mare je imao opasku.

-Ti si izgleda samo tu pesmu i slušao ako si je slušao 30.000 puta – rekao je Mare što je nasmejalo sve u studiju.

Goca i Zika u klincu 3

Takmičar je naglasio da mu je potreban neko iskusan ko može da mu sugeriše na koji način da izvede pesmu, i zahvalio se Goci na sugestiji.

-Hoćeš da kažeš da sam ja iskusna? Nemoj ovo da shvatiš kao kritiku, bio si odlučan u svojoj imitaciji, vrlo si lepo to uradio. Molim te nemoj to više da radiš – insistirala je Goca, a Jovan je otkrio šta može da učini po tom pitanju.

-Neke pesme koje ne znam pevam na svoj način, ali to zvuči užasno – priznao je Jovan.

DRAGANA KATIC NNK SNIMANJE 25102023 FOTO MUNJA 8 ok
Goca Tržan i Žika Jakšić svađa, evo šta je razlog!

U duskusiju se umešao i Žika Jakšić, koji je insistirao da Goca pusti čoveka da peva kako hoće.

-Pusti čoveka da peva kako hoće. Bolje da liči na nešto nego da ne liči ni na šta. Ja bih voleo da neko peva Luisa ili Šabana jer oni pevaju moćno– rekao je Žika i izvinio se Goci na digresiji i oponiranju.

Goca je želela da njena bude zadnja.

-Meni se dopalo, nemoj pogrešno da me razumeš, samo mi je original uvek bolji od imitacije – rekla je Goca, a Žika je ponovo rešio da oponira.

Jovan je naglasio da je zanimljivo to što on svira i peva sam i objasnio zašto imitira pevače.

-To je interesantno za publiku, imaju osećaj kao da im se izmenilo više pevača – rekao je Jovan i dodao da su u se više dopali Žikini stavovi.

Goca se grohotom nasmejala.

-Izuzetno cenim i poštujem tuđe stavove, ja sam svoj iznela i Žika sedi tamo a ja ovde – rekla je pevačica.

Goca i Zika u klincu 1

Predsednik žirija Saša Milošević Mare objasnio je šta se desilo na sceni.

-Ti si jednom rečju seo u kamion, Krenuo si, krenulo je nevreme. Krenula je mećava. Pomislio si u jednom trenutku da se vratiš nazad ali ti rikverc ne radi. Morao si napred i dolaziš do jedne raskrsnice koja je očigledno ovde – rekao je Mare i naglasio:

-Složiću se sa prethodnim komenatorima, a ti izaberi kojim ćeš putem, levo ili desno.

Mare je naglasio da je najvažnije to što se takmičar lepo zabavlja i što mu orkestar ne prigovara da imitira druge pevače.

-Za koga pravimo pesme? Za Brku iz ćoška. Dokle god je Brka iz ćoška nasmejan i svoje pivce repšetira više puta, ti si na pravom putu. Kontakt sa publikom je ono što tebe treba da vodi – poručio je takmičaru Mare.

Goca i Zika u klincu 4

Inače, podrška takmičaru bio je dobar prijatelj Slaviša Korać, finalista jedne od prethodnih sezona takmičenja „Nikad nije kasno“ koji se druži sa njim.

-On se bavio se muzikom kao hobijem i onda bi došao na svirku gde ja nastupam. Dao bih mu po neku pesmu da otpeva i primetio sam da je publika bila zadovoljna zbog čega sam mu predložio da krene sam da nastupa, što je na kraju i učiniio – otkrio je Slaviša kako je započeo Jovanov ozbiljniji muzički put.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F. Pavlović,
Autor: A.Dačić