Login/Registracija

Recept Dobrile Čabrić za srećan život: „Meni to ne paše“

e8331869d4881316097bed7718f46a0efc035767

Dobrila Ivanovska Čabrić (95) najstarija učesnica takmičenja „Nikad nije kasno“, u svojim izjavama je uvek isticala da se oseća kao devojčica, a sad je otkrila tajnu mladalačkog duha.

Iako gazi desetu deceniju života, popularna Dobi je aktivna isto kao u mladosti. Za Grand je nekoliko puta govorila o tome da sama autom dolazi iz Makedonije u Srbiju, izlazi, nastupa, piše, putuje.

e8331869d4881316097bed7718f46a0efc035767

Dobrila ističe da je sve zanima, ali se nikada ne opterećuje lošim vetima, već želi uvek da pronađe neki novi motiv i radost života.

-Burnim životom živim. Ne legnem nikad kao stari ljudi u 8 ili 9, ja legnem u 3 ujutru ili ne spavam do 5. Čitam ili gledam nešto na Internetu što me interesuje, pratim ove teške ratne događaje i stalno se mislim ‘Daj Bože da ne bude Treći svetski rat’. Korona nas je dosta opalila i ne bi trebalo čovek protiv čoveka da ide – rekla je ona jednom prilikom za Grand.

dobrila cabric

Kako je i u ovim godinama pokretna i vitalna, Dobrila kaže da je za dobro zdravlje važna i ishrana za koju tvrdi da ima veliki uticaj na njen način života.

-Nema tajne, ali velika je stvar sama ishrana. Recimo, ja sam vegeterijanac, ne mogu meso da jedem. Vrlo retko pojedem neko parče, ali žvaćem ga kao hartiju. Uglavnom sam na voću, povrću, salatama i tako. Drugo, ne pijem, ne pušim, zapalim nekad u društvu, ali to izgleda vrlo loše kao kad piletu stavite cuclu. Meni to ne paše – istakla je Dobrila nedavno.

U bonus videu pogledajte kako je izgledala proslava rođendana Dobrile Čabrić.

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Milinković