Login/Registracija

POSEBNO VEČE Mare i Vanja bodrili Kseniju na koncertu

Solistkinja Beogradske filharmonije, violinistkinja Ksenija Milošević u petak, 21. februara održala je koncert u Kolarčevoj zadužbini, pod dirigentskom palicom mlade svetske zvezde Gregora Majerhofera. Ksenija i Gregor, inače asistent dirigenta Berlinske filharmonije, priredili su Beograđanima veče za pamćenje izvodeći Hristićevu „Simfonijsku fantaziju“, kao i dela Sebelijusa, Šumana i Berlija. 


Iz prvih redova bodrio ju je suprug Saša Milošević Mare sa njihovim sinom Vanjom, koji je muzički talenat nasledio od roditelja. Mare nam je nedavno priznao da njihov šestogodišnji sin obožava klasičnu muziku i koncerte, kao i da je odrastao slušajući klasiku.

Inače, Ksenija je od svoje 16 godine stalno zaposlena kao zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije, a 2018. godine obeležila je 20 godina rada u ovom orkestru. Potiče iz muzičke porodice, violinu svira od svoje četvrte godine, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je sa samo 14 godina. Na raznim takmičenjima je osvajala brojne nagrade, a godinama radi sa solistom Nemanjom Radulovićem sa kojim nastupa širom sveta i sa kojim je snimila i četiri CD- a.

POGLEDAJTE I 

Kad Maretova supruga pusti glas, naježi se svaka koska (VIDEO)

BONUS VIDEO Mare: „Andrija Milošević bi me najbolje odigao na filmu“


Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić