„Pevanje me ne hrani, hrani me moj znoj“: Pobedio u NIKAD NIJE KASNO i nestao sa scene, sad otkrio ko će naslediti Šabana Šaulića

bejhan

Kada se raspevani zidar iz Makedonije pojavio u šouu „Nikad nije kasno“, mnogi su ostali zatečeni neverovatnim talentom i skromnošću kojom odiše Bejhan Ramov. Iz kruga u krug takmičenja oduševljavao je region pesmama Šerifa Konjevića, inače njegovog idola, zatim pobedio u takmičenju i na vrhuncu popularnosti se povukao sa scene.

Iako su mu mnogi predviđali da će naslediti Šerifa, Bejhan je odlučio da u Makedoniji vodi drugačiji život. Umesto da snimi autorsku pesmu rešio je da je se vrati svom primarnom poslu – zidarstvu, koji zapravo i nikad nije želeo da ostavi.

0a2fb79d0a6fe81881c3d649d8830061c0fe7d10

Redakcija Grandovog portala kontaktirala je Bejhana i saznala da ni od jednog posla nije odustao, ali da je prioritet dao zidarstvu.

-Zdravo sam, radim, a i dalje pevam – odgovorio je Bejhan na pitanje kako je, dok je na drugo da li planira da zbog popularnosti i pevanja ostavi zidarstvo, odgovorno negirao.

Ne, ja sam davno rekao da me ne hrani pevanje, mene hrani moj posao, znoj, te se i dalje bavim građevinskim radovima. Zidam, molerišem, majstorišem, ne odustajem od toga, a pesma kao pesma – uvek je tu. Za nju uvek ima mesta mimo mog primarnog posla– rekao je Bejhan za Grand.

bejhan r 1

Ramov je istakao da ni od pevanja nije odustao, kao i da veliki potencijal vidi u mladoj zvezdi „Granda“ Nikoli Ajdinoviću i da u njemu vidi naslednika Šabana Šaulića.

-Mislim da je čovek kao Ajdinović jedan od nas, čovek iz naroda. On je kao i mi, jedan od onih siromašnih sa širokim srcem i dušom, koji iako je stekao nešto u životu, nikad neće zaboraviti ko je i šta je i odakle je potekao. Nikad neće zaboraviti siromaštvo, kao i ja koji nikad neće zaboraviti odakle sam i šta sam. Siguran sam da je zahvalan bogu na skromnom životu. U Turskoj postoji jedna izreka „Dunjanin mali dunjada kalir“, to znači jezik „bogastvo na svetu ostaje na svetu“. Najvažnije je da čovek ima srce, a meni se dopada što ga Nikola ima. Sviđa mi se po karakteru, ponašanju, ume da se drži na sceni i nikad se ne pravi važan, e to je zvezda. Za mene je to bio pokojni Šaban Šaulić, a sad je Nikola Ajdinović – gotovo u dahu ispričao je Bejhan, pa specijalno za Grandov portal zapevao veliki Šabanov hit i njime pozdravio Ajdnovića, što možete da vidite u videu.

Bejhan je istakao da i dalje ima snage da zida i moleriše, kao i da svoje kolege sa građevine redovno časti pesmom. Kaže, nada se da će to uskoro učiniti i na nekom nastupu.

U videu ispod pogledajte kako danas izgleda jedan njegov dan.

BONUS VIDEO: ON JE ČUDO! Upoznajte raspevanog turskog zidara Bejhana Ramova

NE PROPUSTITE I:

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić