Login/Registracija

Pevač BURNO živeo, a danas žali samo za jednim: „To me najviše boli“

Danas važi za jednog od najsimpatičnijih i najtalentovanijih učesnika šoua „Nikad nije kasno“, ali muzički počeci Vladana Simića (71) iz Osečine nisu bili laki. 

Zbog ljubavi prema pevanju napustio je Učiteljsku školu, pa čak i dom, jer mu je otac branio da se bavi muzikom, a iako se očekivalo da će napraviti karijeru u mladosti, to mu na žalost nije pošlo za rukom jer je želeo da osnuje porodicu. 


Zarad porodice žrtvovao je ono što najviše voli-muziku i zaposlio se kao profesionalni vozač u jednoj firmi u kojoj je i dočekao penziju. Upredo sa tim poslom bavio se i pevanjem, ali u mnogo manjoj meri nego što je to činio u mladosti.

Tvrdi da je mnogo toga naučio od Safeta Isovića sa kojim je pevao u Sarajevu, a jedna od najvažnijih stvari jeste da poštuje i ispunjava sve želje publici. 

– Penjao sam se na šljivu sa sve frulom. Ja sviram na šljivi, a ovi dole igraju kolo –prisetio se Vladan jedne od svojih muzičkih anegdota i nastavio:

– Možda sam pogrešio, malo sam burno živeo. Voleo sam sve i piće, malo ženske, uostalom kao i svaki muzičar. Nisam ja jedini sklon tome i ostali muzičari su. 

Danas tvrdi da ne žali ni za čim, čak ni to što nije postao zvezda u mladosti, iako je imao sve uslove. Kaže da iza sebe ima ogromno životno iskustvo i dobru porodicu i da mu je to ipak najdraže. 

 – Jesam porodičan čovek, imam sina i ćerku i oboje su neoženjeni, to me najviše pogađa. Možda je za mene pokasno, ali se fizički dobro osećam u 71.godini i spreman sam i da snimim ploču. Možda bi to bilo interesantnije od nekog ko ima 30 – istakao je Vladan.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić