Login/Registracija

OVO ĆE DA GRMI: Dejan Petrović najavio numeru sa Acom Sofronijevićem

Prva truba sveta, Dejan Petrović i jedan od trenutno najpopularnijih muzičara u Srbiji, harmonikaš Aleksandar Sofronijević pripremaju veliko iznenađenje za sve ljubitelje kvalitetne muzike.


Dejan je otkrio kako teku pregovori sa Sofrom i kada će publika imati prilike da uživa u ovom muzičkom novitetu.

– Sarađivao sam sa ljudima koje privatno poštujem, a onda je tek mogla da sledi poslovna muzička saradnja… Prvo mi je bitno ko je kakav čovek, a onda gledam umetnost i ostale stvari. Ove godine ću se posvetiti nekim obradama koje smo za vreme korone radili i nekim autorskim stvarima. Ono što mogu da najavim u ovoj godini i što sam dogovorio  je saradnja sa Acom Sofronijevićem i njegovim orkestrom. To već planiramo zadnjih 5, 6  godina, ali to se sve svodi od svirke do svirke ili od koncerta do koncerta kad se vidimo i pre neki dan smo baš ozbiljno popričali na tu temu da je krajnje vreme da zajedno ukrstimo koplja i da napravimo neku numeru gde ćemo izaći na bojno polje, harmonika i truba – rekao je Dejan Petrović u emisiji „Grand magazin“.


Podsetimo, Dejan Petrović nedavno je sve iznenadio pravom poslaticom za sve ljubitelje tradicionalne muzike kada je obradio pesmu „Kosovski božuru“ u narodu poznatiju kao „Ej, dragi, dragi“ koju je otpevala Stela Muleka iz Konga uz pratnju Dejanovog trubačkog orkestra.

Ono što je posebno privuklu pažnju jeste to što Stela poznati hit peva u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

– Ponovo smo bili malo kreativni. Ovoga puta pridružila nam se i naša prijateljica iz Konga, Stela Muleka. Stela jako voli Srbiju, našu kulturu, ljude, a naročito muziku. Na naš poziv da zajedno snimimo obradu ove prelepe pesme, rado se odazvala – rekao je Dejan nedavno i dodao:

– Uživajte, a mi ćemo i dalje nastaviti da pomeramo granice kao i do sada.

Foto: Z. K. Munja/Luka/Eli,
Autor: D. Bukovčić