Login/Registracija

Ove poznate ličnosti su vodile BORBU ZA POTOMSTVO, a danas uživaju u roditeljstvu

San svakog srećnog bračnog para je da se ostvari u ulozi roditelja ali prema istraživanju, svaki treći par u Srbiji bori se za potomstvo. Među njima su i brojne poznate ličnosti koje su otvoreno govorile o njihovoj životnoj misiji da postanu roditelji i mukotrpnoj borbi koja stoji iza toga.

Među prvima koji su u javnosti pričali o borbi za potomstvo je bračno –estradni par Biljana Jevtić i Aca Ilić. Čak 10 godina pokušavali su da se ostvare u ulozi roditelja, a nakon bombardovanja 1999. ispunila im se želja. Danas uživaju u mirnom, porodičnom životu sa svojim dvadesetjednogodišnjim sinom Ivanom. Kako izgleda njihov naslednik možete da vidite OVDE.


“Bili smo u Gornjem Milanovcu kod Acinih roditelja i meni je stalno bilo muka. Kada smo se vratili za Beograd otišla sam na pregled i posle nekoliko dana lekar mi je javio da sam trudna. Aca je tad bio u kupatilu, a ja sam počela da plačem. Kada me je čuo kako plačem, istrčao je, zabrinut da se nešto nije desilo. Tada sam mu rekla lepu vest. Bili smo neizmerno srećni“, ispričala je Biljana jednom prilikom.

I Slađi Allegro je dugo trebalo da se ostvari u ulozi majke. Nakon dva spontana pobačaja, otvoreno je u medijima govorila o teškom periodu kroz koji je prolazila. Ipak, treća trudnoća donela joj je mnogo radosti, iako je svih devet meseci morala da održava trudnoću i mirije.

“Nije mi trebalo snage za novu trudnoću, trebalo je vere. Svako ko ima jasan cilj u životu ne sme da posustaje. To nije dozvoljeno. Morate se boriti, a pogotovo što se potomstva tiče. Vera, nada i strpljenje, to je najvažnije”, poručila je Slađa dok je u stomaku nosila Milu.

I njena koleginica, hrvatska pevačica Pamela Ramljak imala je istu sudbinu, o čemu su govorile u emisiji “Nikad nije kasno”.

„Obe smo imale isti broj spontanih pobača i preživele smo istu tortutu, pošto smo morale da budemo pod terapijama i to tokom cele trudnoće. Ne vežu nas tako lepe stvari, ali izborile smo se“, ispričala je Slađa u šouu veterana.

……

Danas Pamela uživa u svom sinu Antunu i željno iščekuje drugog naslednika.

“Još jedno srce kuca ispod mog. Presretna sam i zahvalna na ovom blagoslovu. Antun će dobiti bracu ili seku! Baby number 2 is on the way (beba broj 2 je na putu)”, objavila je nedavno Pamela na svom Instagram profilu.

Još jedna pevačica je deset godina pokušavala da se ostvari u ulozi majke,a na kraju je jedina opcija bila ventelesna oplodnja. Ivana Selakov ne krije da je u 39- toj godini zatrudnela zahvaljujući naprednoj medicini.

„Odlučila sam se za vantelesnu pre svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. U Srbiji ima vrsnih profesionalaca u toj oblasti, koji su egal sa onima u svetu”, govorila je pevačica koja danas uživa u društvu svoje ćerkice Krune i supruga Predraga Mirkovića.

……

Voditeljka emisije “Praktična žena” Nataša Pavlović silno je želela da nakon sina Olega, kojeg je dobila 2011. godine u braku sa producentom Predragom Pavlovićem, rodi i drugo dete. Ipak, ta borba potrajala je čak pet godina, tokom kojih je u nekoliko navrata prolazila kroz teške trenutke, o čemu je u više navrata govorila javno.

„Otkada je moj Oleg napunio godinu dana, želela sam da dobije brata ili sestru. Punih pet godina nisam mogla da ostanem u drugom stanju i išla sam na preglede i kontrole, ali sve je bilo u redu. Razmišljala sam o raznim metodama, ali, eto, izgleda da prevelika želja kod žene može da dovede do kontra efekta. Pričam sada veoma otvoreno, jer smatram da moje iskustvo može da bude ohrabrenje mnogim ženama koje su u sličnoj situaciju u kojoj sam ja do nedavno bila“, ispričala je voditeljka dok danas uživa u roditeljstvu i sva njena pažnja usmerena je na sinove Olega i Jana.

……

Isti vremenski period bio je obeshrabrujući i za Seku Aleksić i njenog supruga Veljka Piljkića koji su tokom pet godina braka bezuspešno pokušavali da postanu roditelji. Pevačica je 2011. godine izgubila bebu spontanim pobačajem, a lekari su ustanovili da se radilo o vanmateričnoj trudnoći.

Seka je oduvek maštala da postane majka, a posle dugogodišnje borbe u tome je uspela zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Tokom prve trudnoće veru je pronalazila u doktorki koja joj je, kako je izjavila, bila druga majka, ali i crkvi. O saznanju da će se ostvariti u najlešoj životnoj ulozi govorila je za brojne domaće časopise.

……

“Znam da će zvučati kao fraza, ali to se zaista ne može opisati. Srce mi je toliko lupalo da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. Taj proces je veoma zahtevan. Lekari su mi rekli da mirujem, da se posvetim stvarima koje me opuštaju i, najvažnije da se u potpunosti izolujem od stresa“, ispričala je tada pevačica, a danas su njen centar sveta Jakov i Jovan.

……

Glumačko – bračnom paru Slobodi Mićalović i Vojinu Ćetkoviću, takođe, nije polazilo za rukom da se ostvare u ulozi roditelja. Godinama su bezuspešno radili na potomstvu, a posrećilo im se zahvaljujući lozi Svetog Simeona Mirotočivog sa Hilandara. To je pre nekoliko godina u emisiji „Opasnice“ otkrio teolog Miloš Stojković, inače poverenik igumana Hilandara.

„Naša poznata glumica Sloboda dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze sa Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je, takođe, prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić, preko svojih prijatelja, jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, oni su dobili bliznakinje Veru i Milu“, otkrio je teolog Stojković.

Nekadašnja pevačica grupe „Tap 011“ Ivana Peters takođe je oduvek maštala da postane majka. Svoju želju, uprkos zdravstvenim problemima, uspela je da ostvari 2006. godine kada je na svet donela devojčicu Saru.

„Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samo jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje“, rekla je Ivana.

……

Svetlana Ceca Ražnatović nije krila da je pomoću medicine prvi put ostala u drugom stanju. Iako je bila veoma mlada, pevačica je morala da potraži pomoć i veštačkim putem Željku Ražnatoviću rodi prvo dete.

“Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredelila za program vantelesne oplodnje u bolnici „Narodni front“, kod doktora Milenka Proročića koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vreme vladale u Srbiji, jer sam više od svega želela da dobijem dete. Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece“, priznaje je 2009. Ceca koja je 1995. na svet donela sina Veljka.

Ipak, sa drugim detetom je bilo mnogo lakše, te je Anastasiju dobila prirodnim putem.

……


POGLEDAJTE I

One su najmlađe BAKE na estradi i izgledaju ODLIČNO!

Autor: I. Ankić