Otac mu branio da peva, danas tvrdi: „Nisam pronašao mir sve do sad“

U svojoj petoj godini zavoleo je narodnu muziku, a danas Alen Elkaz (45) iz Frankfurta ne prestaje da neguje ljubav prema istoj, iako se do pre četiri godine nije bavio pevanjem. Otac mu je u mladosti branio da krene muzičkim putem, te sad, pojavljivanjem u emisiji „Nikad nije kasno“, želi da ostvari svoj san i postane pevač. 

Do dana današnjeg nisam pronašao mir jer nisam nastavio da radim ono što najviše volim. Ne ostavlja me taj san na miru, naprosto ne mogu bez muzike. Ali nije bilo suđeno, nije bilo mogućnosti. Život je tekao, tako da nije bilo prostora za muziku – priznao je Alen i otkrio da je njegov otac bio izuzetno strog,te ni njemu ni bratu nije dao da vode kafanski život.  

f13db5d5b86d5a1b8c9021ebb4c6bae5898878bd

Kaže da je sa osamnaest godina doživeo neprijatno iskustvo u kafani i da od tad više nije ušao u istu, sve do pre par godina. Dugo je sa sobom vukao strahove, a danas ističe da je zadovoljan svojim životom i porodicom, kao i da pojavljivanjem u takmičenju želi da nastavi svoj san.

Za prvo pojavljivanje u šouu veterana odabrao je pesmu „Kraljice srca moga“, inače hit njegovog idola Šabana Šaulića. Koliko mu je stalo da oduševi žiri svedoči i to što je za potrebe takmičenja u originalu skinuo kako Šabanov način pevanja, tako i koreografiju. 

a51c8d3e6c04dea7cfd7b218e487664a3843b49f

Nakon maestralnog nastupa koji je razdrmao i podigao na noge sve u studiju, usledili su komentari žirija, koji nisu krili svoje oduševljenje.

– Prvo pa muško, prva pesma, pa Šaban Šaulić. Tremu si sigurno ostavio iza scene – našalio se Saša Milošević Mare i poželeo mu dobrodošlicu u šou, dok je Jelena Kostov dodala da se vidi da mu je Šaban bio idol.

– Odlično pevaš – rekla je Jelena, a Mima Karadžić bio je fokusiran na njegovo ponašanje na sceni. 

– Nastup mi je sjajan i vidi se da to radiš merački – završrio je Mima.

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić