Orkestar konačno RADI ZA SEBE: “Nismo stigli da se promovišemo, prolazili smo OZBILJNU ŠKOLU“

Aleksandar Sofronijević sa svojim orkestrom već godinama na koncertima prati najveća estradna imena i gradi muzički put na kome bi mu mnogi pozavideli.

Jedni su od najtraženijih za sve vrste proslava i veselja i gotovo da nema čoveka u zemlji koji za njih nije čuo. Baš zato se postavlja pitanje šta je Sofra do sada čekao da se pojavi na nekom festivalu kao što je Beovizija.

cf8d55dc625810e39cdf4547ccd0277a60c1dfc1

Nisam stigao, stalno sam imao druge obaveze. Radili smo sa mnogo pevača tokom svih ovih godina. To je mnogo snimanja i emisija, jednostavno orkestar je samo bio servis za sve druge izvođače, što je svakako jedna velika, ozbiljna škola koju smo prošli- iskreno govori harmonikaš, i dodaje:

Sada malo po malo kroz moj studio i izdavačku kuću koju imamo, bavimo se svojom muzikom, izdajemo svoju muziku, i snimamo za nas konačno. I dalje nemamo baš mnogo vremena, ali malo po malo pojavi se po koja pesma– kaže Sofra.

68cb236ccff87d7ac2c625ce92e46d7aec31c95d

Plan za tekuću godinu svakako je da se manje radi za druge a više za sebe, tako da će ovih trinaest muzučara fokus baciti na stvaralački rad u studiju.

– Doći će i period kada ćemo opet nekoliko meseci konstantno raditi, sve nas to čeka- objašnjava on.

Jedan je od retkih koji je uspeo da posluša svih 36 numera sa ovogodišnje Beovizije, i evo kakvi su mu utisci za sada.

65a0657aa9267397ec2b43b13fedcbe629197d7c

– Ima mnogo dobrih pesma. Iskreno, to su sve moje kolege  i ne mogu nikoga da favorizujem, ali svi su se potrudili i dali sve od sebe tako da verujem da će ostati dosta hitova koji će se slušati sa ovog festivala- zaključuje Aca.

Poslušajte pesmu orkestra Aleksandra Sofronijevića kojom će se predstaviti na ovogodišnjoj Beoviziji ukoliko još niste:

Foto: Munja/ Luka,
Autor: T. Bogavac