Login/Registracija

Novica Negovanović: Ni meni ni ŠABANU nisu dali da snimimo OVU PESMU (VIDEO)

Harmonikaš, kompozitor, pevač i muzički urednik Novica Negovanović rođen je 1945. godine u Adranima kod Kraljeva. Njegov talenat za pevanje i sviranje otkriven je već u petoj godini u njegovog života.

Rastao je u muzičkoj porodici, otac i stric svirali su harmoniku i od tada počinje njegovo interesovanje za ovaj tradicionalni instrument. Bio je toliko talentovan da je njegov prvi nastup bio već u prvom razredu osnovne škole.


Život pun interesantnih događaja i detelja, o kojima će napisati i knjigu, opisao je kod Sanje Ćulibrk u emisiji „Grand Magazin“. Govorio je o svojim počecima, putu i životu u Americi, lovu u indijanskom rezervatu, ali i o svojoj čuvenoj pesmi „Janjičar“ koja dugo nije imala dozvolu muzičkih urednika da bude snimljena.

-Tadašnji muzički urednik Mića Đorđević nije prihvatio ideju da snimim pesmu „Janjičar“. Računao je da će tekst nekoga povrediti. Šaban Šaulić je takođe hteo da snimi, mnogo mu se dopala ta pesma, ali nije ni on bio prihvaćen. Cune je onda došao jedan dan i rekao: „Nole idemo da snimimo Janjičara“. Tada sam bio urednik u Jugodisku i sam producent te pesme. Željko Joksimović tvrdi da je ovo antologijska pesma i drago mi je zbog toga- ispričao je gospodin Negovanović.

Ceo intervju Novice Negovanovića pogledajte ovde.


Foto: Z. K. Munja,
Autor: M. Čolić