Login/Registracija

Nesuđeni UČITELJ, danas pevač koji je svojim glasom rasplakao Šerifa Konjevića

Iako je trebalo da postane učitelj, ovaj momak sa fotografije krenuo je drugačijim putem. 

U četvrtoj godini napustio je Učiteljsku školu u Šapcu, počeo da peva, ali mu je otac branio, te je pobegao u Sarajevo gde je imao čast da upozna i radi sa Safetom Isovićem.


– Počeo sam da pevam i kad osetio malo neki dinar, ma, seljačko dete, napustio školu i otišao u Bosnu-  rekao je Vladan Simić tokom takmičenja u „Nikad nije kasno“ i otkrio šta mu je čuveni Safet tada rekao:

– Sa njim sam pevao tri godine u Sarajevu i tada mi je rekao: ‘Ti ćeš biti jedini Srbijanac koji će pevati slično meni’. Ja nisam umeo to da iskoristim. Posle sam se zaposlio da bih se oženio. U to vreme nije pilo vodu to pevanje, jer to su sve mangupi.

Iako je imao predispoziciju za muzički uspeh, odlučio je da se zaposli osnuje porodicu.Trideset i pet godina bio je profesionalni vozač, a usputno se bavio i pevanjem. Kaže da nije postojalo veselje u Osečini i okolini, a da on na istom nije zapevao. To je radio sve do 71. godine života, kada se i prijavio za autorski šou Žike Jakšića.


Već sa prvim pojavljivanjem oduševio je sve svojim talentom, a u jednoj od emisiji anđeoskim, čistim glasom i emocijom rasplakao je Šerifa Konjevića. 

– Ja sam emotivac, suze su mi krenule, verujem i Žiki i svima u studiju. Stvarno nemam reči za Vašu interpretaciju, donosite sevdah na neki poseban način. Neka Vam Bog podari zdrvalja sto godina, a ja bih voleo da se nekad i privatno družimo i zapevamo- rekao mu je tada Šerif, a Vladanovu maestralnu interpretaciju možete da poslušate u nastavku.

Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić