Login/Registracija

Nećete verovati: Žika Jakšić je tvorac velikog hita koji danas broji milionske preglede

Iako se muzička industrija umnogome promenila, postoje numere koje godinama, pa čak i decenijama važe za nezaobilazne hitove koji se slušaju u svim prilikama.

Jedan od takvih hitova je pesma „Jovana“ koju izvodi Ritam srca, a danas broji milionske preglede.

7c078a12c770f6ac341b3ca18160d57731797d2b

Malo ko zna da je tekst ove pesme napisao Žika Jakšić, a verovali ili ne on je zadužen i za muziku čiji ritam vozi već posle prvog takta.

Podsetimo, pre engo što je uplovio u voditeljske vode Žika Jakšić bio je muzičar, a svoju karjeru počeo je kao deo čuvene grupe „Ritam srca“ sa kojom je snimio čak šest albuma.

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 09052023 FOTO MUNJA 5 ok

Osim toga, Žika Jakšić jedan je od retkih koji je nekolicu puta govorio da se bavio različitim poslovima, poput svih ljudi koji nisu iz sveta šoubiznisa.

 -Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona. jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio istakao je Žika, koji i danas danas itekako voli da se lati mikrofona.

ZIKA JAKSIC FINALE NNK FOTO MUNJA 5 ok 1

BONUS VIDEO: Lapsusi Žike Jakšića

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović