Login/Registracija

Mare DEMANTOVAO Žiku: “Rekao sam ti da me NE VUČEŠ ZA JEZIK“

Autor i voditelj emisije “Nikad nije kasno“ Žika Jakšić uveo je u praksu da za vreme skoro svake emisije analizira barem jedan tekst pesme koja ga zaintrigira a koju izvode kandidati.

Tako mu u prošloj emisiji posebnu pažnju privukao veliki hit grupe Magazin “Idi i ne budi ljude“ koju je otpevala takmičarka Violeta Kelečević.


– Evo kako sam ja ovo shvatio, slušao sam pomno svaku reč– rekao je Žika pa počeo sa objašnjenjem.

– Ovo peva ona svom mužu koji izlazi iz kuće, to je pisala Vjekoslava Huljić, a Tonči kompozotor je njen suprug a on ovako mnogo voli kafanu i da se druži. I ovaj slučaj ste možda imali kod kuće. On uveče ima zakazanu kafanu sa društvom, negde je oko 7, 8 sati a ona ga ubeđuje sa ostane sa njom kod kuće da gledaju seriju ali on insistira da izađe. Pošto ona zna kad on izađe sa društvom vraća se ozbiljno pod gasom i ima običaj sa se dere i peva kroz hodnik, a ona je tužna i kaže da neće čekati, jer ona zna da neće biti budna jer on dolazi kasno, pa e žali sama sebi jer ne može ni bez njega ni sa njim. I onda mu na to kaže: “Dobro idi i sve ali kad se budeš vratio nemoj da se dereš kroz hodnik da ne budiš komšije da nas ne sramotiš- u svom maniru ispričao je Jakšić.


Međutim, za predsednika žirija Sašu Miloševića Mareta ovo objašnjenje nije pilo vodu, naročito što kao tekstopisac poznaje tematiku mnogih pesama, te je zamolio Violetu Kelečević da još jednom polako otpeva deo pesme, kako bi pažljivo poslušali i shvatili poruku.


– Vidiš, ona kaže kada ide da ne bude ljude a ne kada se vraća. Prati ga pogledom, on je tu inkognito bre sto posto. On od nje odlazi kući– ozbiljan je bio Mare, a zatim je Žika ukapirao da pesma zapravo govori o dvoje ljudi koji se švalerišu.

– Ja sam ti lepo rekao, ali vučeš me za jezik. Uostalom siguran sam da Vjekoslava skoro nijednu pesmu nije posvetila na taj način svom suprugu. To je divan brak koji dugo traje i ta pesma je samo izmišljena situacija- zaključio je Milošević.


BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: T. Bogavac