Login/Registracija

Ko je Sabina Kaltak, pobednica „Nikad nije kasno“? Životarila 30 godina, posle razvoda oživela: „Ispunila sam ocu želju“ (VIDEO)

SABINA KALTAK FINALE NNK FOTO GRAND 8 ok

Nakon finalne noći šoua „Nikad nije kasno“ u kojoj su trijumfovali Pavle Vitanov, Sabina Kaltak i Petar Spasojević, utisci se još uvek sumiraju, a najviše pažnje i interesovanje publike privukla je jedina ovogodišnja pobednica koja je osvojila najviše SMS glasova.

Simpatična Sabina Kaltak izdvojila se kako svojim glasom, tako i neverovatnom i poučnom životnom pričom koja dokazuje da zaista nikad nije kasno.

sabina kaltak finale nnk ok foto munja

Ova talentovana dama iz Priboja, a sa adresom u Švedskoj, još u najranijem detinjstvu je shvatila da poseduje neverovatan talenat za pevanje, pa je tako koristila svaku priliku koju je mogla da zapeva, ali je život odveo na drugu stranu.

Kao dete nastupala je na priredbama i proslavama, a sa 11 godina je uspela da nagovori oca da je odvede na festival „Prvi glas Priboja“ na kojem je žarko želela da nastupi, a nije imala dovoljno godina za učešće.

-Tata je radio u fabrici automobila i imao je puno prijatelja koji su radili taj festival, jedan od njegovih poznanika je bio u žiriju festivala. Molila sam oca da me odvede tamo, oni mi je govorio da ne mogu jer je granica za nastup bila 16. godina, a ja sam imala manje godina u tom periodu  ispričala je Sabina za Grand i dodala da od muzike nikad nije živela, te da joj je žao što kasnije nije ispunila svoj san da peva, iako su se roditelji zbog njenih snova odrekli mnogih stvari, prvenstveno sredstava koje su uložili u njenu ploču.

SABINA KALTAK FINALE NNK FOTO GRAND 2 ok

Nakon udaje i rođenja prve ćerke, odlučila se za drugačiji život. Zbog rata je morala da napusti rodno mesto i zarad boljeg života sa porodicom se zaputi u Skandinavsku zemlju.

Žrvtovala je svoju najveću ljubav, posvetila se porodici, a muziku je ostavila po strani. U međuvremenu je magistrirala zdravstvo i danas radi kao medicinska sestra na odeljenju psihijatrije.

To je moj odabir, ako nekome mogu da pomognem, ja ću rado. Psihijatrija je tabu još uvek, ljudi ne pričaju o tome, radije pričaju da ih boli nešto drugo. Kada ih boli duša o tome se manje priča. Mnogim ljudima je dovoljno da porazgovaraju sa nekim i bude im lakše -objasnila je Sabina tokom takmičenja i priznala da ova profesija uopšte nije laka.

-Najteže mi pada da radim sa decom jer sam roditelj i imam dve ćerke. To mi je emotivno, blisko srcu jer se odmah stavim u roditeljsku poziciju i teško mi je to da gledam – rekla je.

Pre sedam godina se razvela i odlučila da konačno živi punim plućima. Prijavila se za šou „Nikad nije kasno“ čime je želela da ispravi „grešku“ iz mladosti, ispuni i sebi i svom ocu veliku želju da peva na velikoj sceni.

Kada se pojavila u takmičenju Sabini je odmah pošlo za rukom da očara i žiri i publiku, što je kod nje izazvalo lavinu emocija.

-Sećam se svakog momenta iz takmičenja i uvek ga proživljavam i uživam u tome, jer ovo učešće u „Nikad nije kasno“ jeste duša moje duše. Ovo sam ja, to je nešto što je bilo ostavljeno na stranu i zahvalna sam ovoj prilici koja mi se pružila. Zahvalna sam organizatorima koji su mi omogućili da oživim posle toliko godina, jer sam samo životarila ovih 30 izgleda, zarađujući novac da se ishraniš i da imaš osnovne stvari. Bilo mi je nepoznato prvi put, a drugi put sam rekla sebi da odavde ne izlazim dok god ovo traje. Nije mi toliko ni pobeda bitna, koliko da budem ovde do poslednjeg dana -istakla je Sabina svojevremeno za Grand.

Kao neko sa velikim životnim iskustvom Sabina je tokom takmičenja dala svim ljudima savet zlata vredan.

-Ne smete da budete mnogo strogi prema sebi. Živimo u takvom vremenu koje je veoma stresno, pa i mobilne telefone moramo da apdejtujemo na dva meseca, ali naš mozak nije napravljen za to i mladima je teško da sve stignu. Meni je najveća žalost što se mnogi osećaju loše, a sede kod kuće i ne pričaju o tome. Moj savet je da razgovarate jer i time sprečavamo samoubistva koja se danas često dešavaju- poručila je ovogodišnja pobednica koja se trijumfu nije nadala.

0A0A1927

Kako je govorila tokom takmičenja, cilj joj je bio da peva, a ne da pobedi. Zato druge takmičare ni u jednom trenutku nije doživljavala kao konkurenciju.

-Možda će biti neskromno, ali s obzirom da sam ja veoma iskrena osoba, mislim da je moj glas specifičan i malo drugačiji, možda i zato što nikad nisam pevala. Zaista mislim da svi pevaju dobro koji su stigli do polufinala. Imamo i dosta različitih žanrova i fenomenalnih ljudi. Mnogi od njih su prave energetske bombe i zaista uživam u svakom trenutku -izjavila je Kaltak nakon polufinala.

Učešćem u šouu Žike Jakšića ostvarila je nekadašnji san i dokazala da ni u šestoj deceniji za to zaista nikad nije kasno.

Nikad nije kasno za ispunjenje životnog sna, nešto što ste ostavili po strani jer ste se posvetili nečem drugom. Da li je to familija, posao ili neka druga zemlja… Ne treba gubiti nadu, kad- tad dođe vreme da se taj san ispuni i zato ja volim ovu emisiju, baš tako kako se zove tako mi i odgovara „Nikad nije kasno“– izjavila je Sabina i zaključila:

Mislim da je ovo mojih pet minuta, sada je vreme za mene. Ne mislim da se profesionalno bavim ovim, nije mi to cilj, cilj mi je da ispunim sebi želju, da ispunim svom ocu želju i da moja deca imaju jednu uspomenu na mene.

SABINA KALTAK 51 GOD. OREBRO 11

I uspela je! U finalnoj noći publika je prepoznala njenu veliku želju da ostvari svoj davni san, emociju i talenat i učinila je pobednicom osme sezone najgledanijeg muzičkog šou programa. To ju je na kraju i slomilo.

-Iznenađenje je, malo je emotivno. Ovo je velika stvar za mene, povratak nakon trideset godina. Drago mi je što u sebi još uvek imam to što je u meni rođeno od malih nogu. Bez obriza koliko godina tiha bila, to stoji u meni i to imam u duši – rekla je Sabina nakon pobede u intervjuu koji možete da pogledate u nastavku.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić