Joca Savić poštuje sve običaje za Božić: „Obavezna je česnica, kajmak, suvo meso, salate, sarma i pečenje“

joca savic 1
Joca Savić

Pravoslavni vernici danas obeležavaju veliki hrišćanski praznik, Božić, a šef orkestra „Nikad nije kasno“ Joca Savić otkrio je kako se rođenje Hristovo proslavlja u njegovom domu.

Naravno, dan smo započeli sa našim položajnikom, kumom Vučkom, a nakon toga obišli naše roditelje jer su naša deca položajnici u njihovom domu. Na trpezi je obavezna česnica, kajmak, suvo meso, salate, sarma i pečenje – rekao je muzičar.

IMG 2663 1
Joca Savić

Joca je istakao da je je tradicionalan čovek i da se tokom praznika, a naročito kada je Božić u pitanju, trudi da ispoštuje sve običaje.

Što se tiče običaja, trudimo se da ispoštujemo većinu radi očuvanja identiteta, ali ne po svaku cenu. Npr. za sečenje badnjaka se bira mlado drvo, što je potpuno suprotno logici i duhu tog praznika. Kada sam bio dete i išao sa dedom, on mi je uvek pričao: „Običaj je da se seče mlado drvo ali to nije dobro, pa ćemo mi da odsečemo granu nekog starog drveta” – ispričao je , pa dodao:

Česnica, položajnik, slama ispod stola, unošenje bandnjaka itd. su lepi i radosni običaji i neizostavni su deo našeg doma.

Joca Savić Božić

image 2 6
Joca Savić

S obzirom da ima dvoje male dece, zanimalo nas je da li oni tokom praznika imaju posebne želje, na šta nam je Joca odgovorio:

Oni su skromna deca, vole da dobiju neke slagalice, autiće, FIFA sličice, takve sitnice ih veoma obraduju.

Za praznike je u svim domovima trpeza prisutna, pa nas je zanimalo da li muzičar ima neki poseban specijalitet koji sprema za Božić i kako se generalno snalazi u kuhinji.

Jedino što znam da spremim jeste da nasečem razne sireve, dodam malo badema, brusnice i onda svi pitaju koji su sirevi i kažu kako si dobro spremio – priznao je Savić kroz osmeh.

BONUS VIDEO: Najemotivniji nastupi u „Nikad nije kasno“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja/ Instagram,
Autor: K.Marković