Login/Registracija

ISPUNIO OBEĆANJE Takmičar NIKAD NIJE KASNO diplomirao u 74. godini: „Uspeo sam da pomerim granice“

Sve je moguće kada imate veliku snagu i volju. To dokazuje i taksista iz Užica, nekadašnji učesnik šoua „Nikad nije kasno“, Milovan Milutinović, poznatiji kao užički Supermen, čovek neverovatne snage i vitalnosti, čelične volje i upornosti koji je diplomirao u 74. godini. 

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja upisao je u 69. godini, a prilikom učešća u takmičenju veterana dao je obećanje da će ga i završiti. Reč data i ispunjena nedavno, a na petak 13. tekuće godine svečano mu je dodeljena diploma fakulteta u Novom Sadu. 


– Stekao sam diplomu za profesora fizučke kulture u 74. godini. Samo da se zna da sam sa mojom 50-godišnjom sportskom karijerom uspeo da pomerim granice ljudskih mogućnosti i da kažem ljudima da nikad nije kasno – poručio je užički Supermen.

– Neću da stanem, upisaću i master i doktorske studije. Stvarno nikad nije kasno da dosanjaš svoje snove- rekao je Milovan. 


Podsetimo, osim što je na pragu sedme decenije upisao fakultet, ovaj snažni Užičanin je dva puta oborio Ginisov rekord, a na Olimpijske igre u London otišao je peške prepešavčivši čak 2.500 kilometara.

Tokom korone, 2020. godine krenuo je iz Užica peške ka Moskvi samo kako bi Vladimiru Putinu na Velikoj paradi pružio ruku. I ovu avanturu Supermen je uspešno savladao i Rusima demontrirao svoju snagu, ali nije uspeo da upozna predsednika Rusije i preda mu rakiju koju je poneo čak iz Užica, jer ga je ambsasada Srbije vratila u rodnu zemlju (VIŠE O TOME OVDE).

Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić