Login/Registracija

Goranu Filiću Gogcu srce radilo sa 13 posto: “Palim sveću za dečka koji mi je dao svoje srce“ (VIDEO)

Goran Filić Gogac ostavio je Srbiju bez teksta kada je u sinićnoj emisiji “Nikad nije kasno“ otkrio potresne detalje svog života.

Gogac je pre godinu i po dana imao transplantaciju srca, a kako je otkrio u emisiji, roditelje donora nije upoznao- Ja se nadam da oni ovo gledaju i hoću da znaju da srce njihovog sina kuca u meni- izjavio je sinoć takmičar.

2813242d8872ffef21177038b0e3580dd1da6184

Ipak, ekipu Grand portala zanimalo je kako je otkriven problem i kako su se stvari odvijale- Ja sam kao mlad bio aktivan, a onda dođe brak pa se po stare dane setite da ponovo budete aktivni. U jednom trenutku osetio sam nemoć i tada je ustanovljeno da mi srce radi sa 13% kapaciteta. Oprostio sam se sa životom, živeo sam lepo te 52 godine– priča Goran

U bolnici mu je saopšteno da je jedino rešenje transplantacija, a evo kako je Goran dočekao tu vest– Smejao sam se, a doktorka me je pitala da li razumem ozbiljnost situacije. Rekao sam da da, ali šta da radim, tako je kako je. Iščekivanje nije trajalo dugo. Od oktobra do marta

sam čekao, i onda je na prvi dan proleća usledio poziv, da postoji potencijalni donor, jer je jedan dečko preminuo od izliva krvi na mozak, međutim bilo je pitanje da li će njegovi roditelji pristati. Pristali su i dobio sam srce.

74351d256e9fa795200d970fb6f3ac838a2143a3

Iako nije upoznao ljude koji su donirali srce želi da im poruči da on vodi zajedničku borbu sa njihovim sinom- Hvala Bogu šro sam živ. Kad odem u crkvu zapalim sveću i za tog momka- rekao je Gogac sa suzama u očima.

O njegovoj transplantaciji urađena je i emisiji za javni servis, a Gogac je ispričao i kakav je osećaj videti na snimku svoje srce koje pravi poslednji otkucaj..Pogledajte!


Foto: D. Milošević,
Autor: T. Bogavac