Login/Registracija

Dve atraktivne pevačice u duelu, a Žika VRBOVAO podršku: „Ne treba GUBITI NADU“

Jedna kandidatkinja šoua veterana nikad se nije bavila pevanjem, niti nastupala u klubu i na velikoj sceni, a danas joj ponude za svirke samo stižu, dok druga nije uspela u „Zvezdama Granda“, ali zato je u „Nikad nije kasno“ napravila veliki uspeh.

Naravno, reč je o Ivani Kitanović (40) iz Smedereva i Jeleni Mudronji (42) iz Danilovgrada koje su se ukrstile pevačka koplja u četvrtom krugu takmičenja pevača veterana. Ali pre nego što se to desilo, autor emisije Žika Jakšić istakao je koliko su takmičarke napredovale i predstavio je njihovu podršku. 

Ivani se u četvrtom krugu podršci našla njena ćerka Dušica Medić koja je na prvu kupila sve u studiju. 

– Dobro veče, gospodine Žiko. Htela sam da vam čestitam Uskrs, Hristos Vaskrs – poručila je devojčica, što je raznežilo sve u studiju. 

– Bože dragi! – rastopio se Žika, a zatim je upitao da li je i dalje odlična u školi. 

– I dalje sam dobar džak i biću vikovac kao i moja mama – poručila je malena Dušica, što je publika nagradila aplauzom. 

Aplauz se prelomio studijom i kada je puštena retrospektiva nastupa duelistkinjja, nakon čega je došao red da na scenu izađe prva kandidatkinja. 

Pesma „Afrika“ Slađe Allegro bila je njen izbor, što je očigledno bio pun pogodak, budući da je Biljana Sečivanović zaigrala, a i u publika u studiju bila je na nogama.

– Bilo je toplo, veselo, ja sam đuskala i dala svoj doprinos – rekla je Bilja, dok je Saša Milošević dodao da podržava njenu hrabrost da peva veliki hit.

Podrška nije izostala ni kod druga takmičare, a reč je o Jeleninoj prijateljici i koleginici Ivani Gajić, koja je u emisiji otkrila da se dugi niz bavi pevanjem u Crnoj Gor, što je zaintrigiralo Žiku. 

– Neću da te pitam koliko imaš godina, ali imam osećaj da si izašla iz maloletničke faze – rekao je Jakšić, a potom je upitao zašto se do sad nije prijavila za emisiju. Nakon njenog odgovora da će to učiniti kad bude spremna, već koliko sledeće godine, Žika joj je odgovorio: 

– Prijavi se ti, ali ne znam da li ćeš ući u takmičenje. Svake godine se prijavi nekoliko hiljada kandidata i Mareti i meni zaista nije lak posao, iskreno, nije lako odabrati njih sedamdeset za takmičenje. Ali ne treba gubiti nadu, upornost je majka uspeha!

To je nije sprečilo da izgubi nadu, već mu je poručila da će se prijavljivati svake godine, sve dok ne uđe u takmičenje kao njena prijateljica. 

A njena prijateljica Jelena u četvrtom krugu odabrala je da se predstavi pesmom „Perice, moja merice“ Lepe Brene, kojom je kupila sve članove žirija. 

Jelena je iz kruga u krug stabilna i sad me je kupila pesmom koju dugo nisam čula. Pogotovo onaj deo „Bakšiš da daš“ koji mi muzičari obožavamo, taj deo me baš inspirisao – našalila se Bilja, dok je Kiki Lesendrić istakao da su se odlično zabavili tokom nastupa, ali da ovaj Brenin hit uopšte nije lak za izvođenje. 

– Pesma uopšte nije laka za pevanje, zapravo je vrlo komplikovana, a Jelena me podsetila na Marinu Tucaković i Kornelija Kovača koji su napisali ovaj hit – rekao je nostalgično Kiki, nakon čega je usledilo glasanje. 

U ovom duelu bilo je jasno da je Jelena bila bolja, budući da je olako osvojila četiri glasa stručnog žirija, dok je Ivana dobila jedan. 

Ipak, Ivanina ćerka imala je poruku za žiri. 

– Ovako, ja da sam na vašem mestu, ja bih rekla da Jelena i mama prođu zato što obe lepo pevaju i obe su lepe. Ne govorim ja to da bi moja mama prošla, već tako mislim zaista – iskrena je bila devojčica i time rastopila sve u studiju. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić