Login/Registracija

CVETA BIZNIS: Nekadašnji takmičar prodaje nekretnine u Americi i priznaje: „Nikad ne treba odustati“

Kada je pre mnogo decenija Edin Sadiković napustio rodni Prijedor i krenuo trbuhom za kruhom, nije mogao ni da sanja da će završiti u Americi i da će upravo preko okeana razviti biznis.

Počeo je od građevine, zatim se bavio prodajom automobila, kao i stomatologijom, a onda je svoju sigurnu luku našao u nekretninama i osiguranju. Danas bi ovaj pevač i nekadašnji učesnik šoua „Nikad nije kasno“ mogao da okači mikrofon o klin jer mu biznis sa prodajom nekrenina u Americi sve više cveta. 


– Nekretninama se bavim od 2001. godine, jedno vreme sam bio top agent jedne američke kompanije, pa sam tokom krize 2008. napravio pauzu. Posle osam godina ponovo sam nastavio, ali više kao investitor nego kao zastupik za druge klijente. Sad sam se ponovo aktivirao kao agent i dalje ću to aktivno da radim – započinje svoju priču pevač i nastavlja: 

– Ima puno iskustva sa nekretninama, pa mi to pomaže. Taj biznis se isplati ako imate dovoljno klijenata, naravno, a ja u Americi imam puno poznanika i prijatelja, pa se nadam da će se isplatiti.

Nedavno je Grandov pevač Mido pazario kuću od njega, a Edo ističe da ga mnoge kolege rado kontaktiraju kada je reč o kupovini nekretnina u Sent Luisu.

– Mido mi je prijatelj i kolega, pa je saradnja bila na obostrano zadovoljstvo. Ovaj posao je vezan za određeno područje, tako da ko od kolega živi u ovom gradu, rado mi se javljaju da kupe nekrentninu. I ovako mi se javljaju naši pevači, često dođu u Sent Luis da gostuju, pa onda odemo na kafu, ručak, družimo se – ističe Sadiković koji ni svoju prvu ljubav nije zanemario. 

Pojavljivanjem u šouu „Nikad nije kasno“ dobio je snagu i motivaciju da više nikad ne stane, pa u slobodno vreme zabavlja naše ljude koji žive preko okeana.

– Još uvek aktivno pevam, ali u zadnje vreme uglavnom radim svadbe, rođendane i druga privatna veselja. Koncerte manje, jer se svode uglavnom na pevače koji gostuju iz Evrope ali i tu ponekad nešto otpevam ili odsviram. Evo, upravo večeras pevam jednu lepu svadbu, a sutra ću učestvovati na jednom dobrotvornom koncertu koji se organizuje za dobrobit dece sa posebnim potrebama – priča Edo za Grand. 


Da nikad nije kasno najbolje je dokazao pojavljivanjem u šouu veterana koje mu je promenilo život. Osim ostvarenja davno sanjanih snova da peva na velikoj sceni, Edo se tokom takmičenja i zaljubio, a ubrzo i oženio. 

– Stvarno živim parolu da nikad nije kasno u životu i da nikad ne treba odustati. Ljubav i sad cveta – priznaje nekadašnji takmičar i nastavlja: – Venčali smo se 27. novembra prošle godine i veoma sam srećan sa Sanitom. Slušamo se (smeh), kad ja pevam, ona sluša. A i ona odlično peva, pa kad ona zapeva onda, Boga mi i ja slušam (smeh).

Iako je svoju lepšu polovinu pokušao da nagovori da se prijavi za „Nikad nije kasno“, ona za sad to odbija.

– Nagovarao sam je, ali  ne vredi. Kaže da je završila pevačku karijeru, pa sad ponekad, onako za dušu i lepo društvo zapeva – priznaje.


Kako je od njegovog takmičenja prošlo dve godine, ne krije da bi voleo uskoro da uđe u studio i snimi novu pesmu. Poslednja koju je objavio pod nazivom „Sanjam majku“ zbog korone nije imala pravu i dobru promociju, te se nada da će sa drugom imati više sreće. 

– Bilo je doba korone tako da se nisu mogle uraditi ni promocije, osim one putem društvenih mreža. Voleo bih da snimim novu pesmu, ali onako u duhu onih starih dobrih narodnjaka, jer ove nove, popularne kratko traju. Za sad sam u potrazi, čim se nešto svidi, ja ću to i da snimim – zaključio je veteran. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić