Login/Registracija

Bora Đorđević ostavio doktorku u šoku i otišao na koncert: „Vratio sam se na binu, bolelo je kao sam đavo“ (VIDEO)

Bora Đorđević jedan je od omiljenih gostiju popularnog šoua „Nikad nije kasno“, ne samo publici već i Žiki Jakšiću.

I ovoga puta pun energije i sa širokim osmehom na licu roker je stao pred kamere Granda ne krijući da se Žikinom pozivu rado odazove.

-Žika je moj omiljeni svirač, ne znate vi Žiku kada je svirao u „Ritmu srca“. Najčešće su svirali u Študgartu, to im je bila baza. Svirali su u jednom mestu koje se zove Eli bar i umesto „Amsterdam“ pevali su „Eli bar“. Bili su opasno navežbani – prisetio se muzičar i otkrio za Grand kada će publiku obradovati novim muzičkim projektom:

-Gotovo je sve samo moramo da nađemo diskografsku kuću koja nema robovlasničke ugovore (smeh) Album se zove „Ljubav i smrt“ i ima jedanaest pesama, a na CD-u će biti još dve bonus pesme.

Uvek autentičan i dosledan svom stilu Bora je sve prisutne apsolutno oduševio stajlingom, a posebno unikatnom jaknom.

-Jaknu je napravila jedna modna kreatorka baš samo za mene, ali možda su cipele interesantnije. Cipele su ludilo!- sa osmehom je pokazao Đorđević.

S obzirom da je danas sve više mladih ljudi koji biraju rok, a posebno u takmičenju „Zvezde Granda“ zanimalo nas je da li Bori to imponuje budući da je on kralj rokenrola.

-Ja preferiram „Nikad nije kasno“, ali doduše i oni su svi mlađi od mene, ali čini mi se da su nekako uvežbaniji i artikulisaniji od ove dece. Verovatno više rade na sebi- istakao je Bora.

Veliko iznenađenje, ali i čast za legendu roka kakav je Bora Đorđević bila je vest da će trg u njegovom rodnom Čačku dobiti naziv baš po njemu.

-U Čačku ima gradski park, a ja sam odrastao u kući pored. Tu smo vežbali, moj prvi bend i ja. Skupljali smo se na klupi u parku i tu ima glavna staza koja se širi i to će biti Trg Bore Đorđevića. Biće čak i mala scena gde će klinci početnici moći da vežbaju- sa ponosom je objasnio roker.

Tokom svoje bogate karijere Bora se mnogo puta našao u nezgodnim situacijama, a jedan događaj i dan danas prepričava sa osmehom.

Desio se mali maler, stepenicu koje su uz binu nisu bile dobro pričvršćene tako da sam pao direktno na nogu i otišla je peta, slomljena je bila. Naravno, otišao sam odmah u bolnicu a oni nesrećnici tamo ni štake nisu imali. Napravili su neku longetu i ja sam se vratio na binu i otpevao koncert. Ne bi to bilo tako strašno nego što boli kao sam đavo, a imao sam nakon toga nekoliko nastupa zaredom. Morao sam da primam inekcije na dva, tri sata- prepričao je Bora, a nastavak te priče jedan je od glavnih pokazatelja zašto ga publika već decenijama obožava.

-Sećam se jedan od tih koncerata bio je u Londonu i odem ja tamo kod lekara. Crnkinja na recepciji me je pitala čime se bavim i kada je čula da sam došao da sviram koncert pitala me je „Da li je vama važnija noga ili koncert?“. Rekao sam koncert! Naravno ona se zaprepastila!

A šta je Bora Đorđević imao da kaže o ljubavi saznajte u videu ispod:

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: I.Grk/ J. Jović