VLASNIK TELEVIZIJE došao kod Žike da krade zanat, nikome nije bilo SVEJEDNO

Moćan glas takmičara Amila Bišćanina (53) iz Prebolda, po prvi put se zaorio na velikoj sceni emisije “Nikad nije kasno“ prilikom njegovog pojavljivanja u prvom krugu. Danas veliki gospodin koji sebe smatra bogatim, odrastao je sam sa majkom u velikom siromaštvu, a već sa 14 godina morao je da radi kako bi sebi obezbedio parče hleba.

0A0A5762

Život počinje da mu se menja dolaskom u Beograd sedinom osamdestih godina gde je završio i školu, a nakon čega se seli u Hrvatsku. Baš u vreme ratnog stanja u bivšoj Jugoslaviji, Amil je odlučio da sreću potraži u Sloveniji a zbog jedne audicije na koju je tamo otišao, postao je amater u izvođenju narodne muzike.

Kao kruna celoživotnog mukotrpnog truda i rada, takmičar 2014. godine otvara muzičku televiziju, a u čiji su rad uključeni njegovo troje dece i još članova šire familije.

0A0A5758

Ja sam Žiko došao ovde između ostalog i da naučim nešto od vas o televiziji, ako nemate ništa protiv, a pored toga i da se družim i steknem neko iskustvo– iskren je bio Amil.

-Naravno da nemam ništa protivblagonaklono je rekao autor emisije.

Kada je stao pred stručni žiri, takmičar je odmah rekao da se nada da će ispuniti njihove stroge ali pravične kriterijume, a zatim otpevao pesmu “Zbog noći zbogom zore“ Halida Bešlića koju je publika ispratila neverovatnim ovacijama.

0A0A5744 1

Ja mogu samo da se zahvalim dragom Amilu koji je bio divan i bez ikakve treme pokazao kako se peva. Ja ne znam ovu Halidovu pesmu ali sam sigurna da bi bio ponosan– poručila je Tijana takmičaru.

-Amil je prekaljeni profesionalac i znao je šta radi kad je birao ovu pesmu. Svaka čast– bio je kratak Tonči.

Ni Maretovom uhu nije promakao ovaj izvanredni talenat, pa je tako Amila počastio sa još komplimenata.

0A0A5766

Meni je takođe prijala ova pesma, ne sećam se da je ikad bila predstavljena ovde. Jako si se lepo predstavio i godina proizvodnje ti je jako dobra, 1968. je godina koja daje dobre primerke– kroz osmeh je rekao predsednik žirija aludirajući na sebe.

Foto: Z. K. Munja/ E. Srdić,
Autor: T. Bogavac