PRAVA JESENJA POSLASTICA: Ukusan kolač od jabuka!

Buhtle s jabukama su odlične tople i hladne, a oduševiće vas ukusom i mirom koji će se brzo proširiti vašim domom.

0bc44498f55ef31f2042e1679596bafb21433633

Sastojci za testo:

350 g glatkog brašna

150 ml mleka

30 g otopljenog maslaca

1 paket suvog kvasca

1 jaje 3 supene kašike šećera

1 vanilin šećer

Za nadev:

2 velike jabuke

30 g maslaca

3 supene kašike smeđeg šećera

1 čajna kašičica cimeta

755091f2bd58042903d80a670aaf0f73b50b5426

Priprema:

Zamesite testo. U toplo mleko stavite kašiku šećera i vanilin šećer te suvi kvasac. Ostavite sa strane kako bi se kvasac aktivirao, piše Zadovoljna.hr.Jaje razmutite s ostatkom šećera i dodajte mu otopljeni maslac. Smesi dodajte aktivirani kvasac i sve dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno. Prvo mešajte varjačom, a kad se svi sastojci sjedine zamesite testo rukama. Misite oko 10 minuta. Pripremljeno testo ostavite da odmara dok pripremate nadev. Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. Zagrejte maslac i dodajte mu smeđi šećer. Kad se šećer otopio, dodajte jabuke i cimet. Mešajte sve dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok, oko 15 minuta. Na kraju ih procedite, a dve kašike soka ostavite sa strane. Testo razvaljajte i čašom odrežite krugove. Na sredinu svakog komada testa stavite kašiku nadeva pa spojite krajeve. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Buhtle stavite u tepsiju i premažite ih mešavinom otopljenog maslaca, žumanca i soka od jabuka. Pecite 30 do 40 minuta, a kad se ohlade posipajte šećerom u prahu.

Foto: pixabay,
Autor: A. Milinković