Isplivale fotografije: Ovako je Žika Jakšić izgledao nekada, da li ga prepoznajete?

91dd1f9dcacd4e3606d99a4901d4e4dacd002b77

Jedan od najpopularnijih voditelja koga publika voli da gleda preko malih ekrana zbog pozitivne energije kojom zrači i simpatičnih doskočica, te specifičnog humora definitvno je Žika Jakšić.

jaksi

Međutim, retko ko se seća Žike iz perioda dok je bio član benda „Ritam srca„. Bend nije dugo opstao, ali su za pet godina uspeli da snime čak četiri albuma i stvore hitove koji se i danas pevaju na proslavama.

Među najveće hitove ovog benda ubrajaju se: ‘Marija‘, ‘Od boga stvorena’, ‘Jovana‘ i ‘Ja hoću sad‘.

Pored Žike, koji je bio bas gitarista, „Ritam srca“ su činila još trojica muškaraca. Zanimljivo je da je među njima bio i pevač Dragan Ćirković Ćira koji je kasnije nastavio solo karijeru.

zj

Inače, pre nego što je počeo da se bavi muzikom, Žika je završio pedagošku školu. Idejni je tvorac „Zvezde Granda“, formata koji je iznedrio brojne folk pevače.

Na ideju je došao dok je živeo u Nemačkoj. Gledao je šou programe i shvatio šta je potrebno za uspešan šou. Međutim, kada je prvi put Saši Popoviću predstavio svoju ideju on mu je rekao da nije normalan.

Posle dužeg nagovaranja nastao je šou koji je označio pravi preokret u muzičkoj industriji i tako doneo nadu mnogim mladim talentima.

nkad

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk