Login/Registracija

Počela muzička borba najslađih mališana (FOTO)

Jedan od najgledanijih šou programa za najmađe „Neki novi klinci“ i danas bira najbolje među najboljima.
d deset kandidata, samo najtalentovaniji će proći u naredni krug takmičenja i imati šansu da postanu jedna od najmlađih zvezda „Grand produkcije“.
U tome će pomoći strog, ali pravičan žiri koji danas čine Milan Topalović Topalko, Rada Manojlović, Haris Berković, Ivana Selakov,
Bane Mojićević i Darko Lazić.


Kroz najslađi šou u regionu vodi vas Ana Sević, koja i danas bodri klince na sceni,kao i Milan Mitrović,
koji je zadužen za podršku u bekstejdžu.

Današnju emisiju otvorila je Blagica Džundžurovska koja ima 15 godina i dolazi iz Skoplja. Ona se predstavila pesmom „Vertigo“ koju u
originalu izvodi Jelena Tomašević, za koju je dobila svih šest glasova žirija. Haris Berković je rekao da uvek može bolje, dok je Ivana Selakov
prokomentarisala da je bilo par greškica u pevanju, ali s obzirom da je nastupala prva nije joj zamerila. Bane Mojićević je rekao da se osmeh vratio
u grad, aludirajući na njen povratak u šou, dok Rada Manojlović smatra da numera koju je izvodila ne pokazuje dovoljno njene glasovne mogućnosti.
Njenu samouverenost na sceni pohvalio je Darko Lazić, koji je rekao da se vidi napredak u pevanju i da je mnogo bolja u odnosu na prošlu sezonu
kada se takmičila.

Druga takmičarka za danas je Amila Memić koja ima 13. godina i dolazi iz Prijedora. U prvom krugu takmičenja predstavlja se pesmom
Silvane Armenulić „Ciganine ti što sviraš“. Rada joj je rekla da je odabrala divnu pesmu i da zna da peva, ali je nesigurna.
Darko smatra da je Amila imala tremu, ali da ima priliku da se u baražu pokaže u boljem svetlu, dok je Bane dodao da nije bilo dovoljno uverljivo, niti tačno.
Topalko se nije složio sa njim, jer smatra da je lepo otpevala, samo da treba da povede računa o ukrasima. Sa njim se složila i Ivana,
koja je rekla da se osetila nesigurnost u glasu, što je sasvim normalno s obzirom da prvi put pevala na velikoj sceni.
Harisu se dopala njena muzikalnost i on je pohvalio njen nastup.

Treća takmičarka za večeras je Ivana Orlović koja ima 14.godina i dolazi iz Rume. Ona se predstavila pesmom „Jedan dobar razlog“ od Marije Šerifović.
Bane je prokomentarisao da je počela maestralno, ali da ga je u refrenu malo zbunila i da želi da je čuje još jednom u baražu kako bi se uverio u svoju odluku.
Darko joj je česitao na nastupu i rekao da je bila malo preglasna jer je imala viška energije. Ivanin nastup, ali i stajling se dopao
Harisu koji je rekao da ima jak vokal i lepu energiju.

Četvrta takmičarka za danas je Milica Živković iz Aleksinca. Ona je otpevala pesmu „Kako da se pomirim sa tim“ od Snežane Đurišić, ali nije uspela da se plasira direktno u drugi krug, već ide u baraž. Ivana je primetila da takmičarka ima tremu, što ju je sputavalo da na sceni pokaže svoj maksimum, dok Topalko smatra da se trema pobeđuje na nastupima. Haris se solidarisao sa Ivanom i rekao da je i on tokom takmičenja za „Zvezdu Granda“ imao tremu, pa da je u potpunosti razume kako se oseća.

Peta takmičarka je Vesna Radoičić koja ima 15. godina i dolazi iz Surdulice. Ona se predstavila pesmom „Molitva“ od Marije Šerifović, a za njen nastup Darko je rekao da se videlo da jedva čeka da počne da peva. Kako smatra, Vesna je izgorela od želje da peva na sceni, pa je bila malo van intonacije. Rada je prokomentarisala da je opasna i da je fenomen jer niko kao ona nije uspeo da oduševi žiri i publiku, iako nije pogodila skoro nijedan ton. Haris se malo naljutio i rekao da Rada nije u pravu i da Vesna nije bila u falšu.

Na scenu je izašao Nišlija Đorđe Jovanović koji ima 12 godina. On se predstavio pesmom „Ponovo“ svog sugrađanina Denisa Ibrahimovića sa kojom je osvojio svih šest glasova žirija. Darko je rekao da razbija kako peva i da je bolje otpevao pesmu od originala, dok se Rada složila da „opasno“ peva. Dobrodošlicu u šou poželeo mu je i Bane koji je bio oduševljen njegovim nastupom, dok mu je Topalko čestitao na odabiru pesme. Haris je nasmejao sve u studiju komentarom da je Đorđe mašina za pevanje i čestitao mu prolazak u drugi krug.

Naredna takmičarka koja će se boriti za titulu najmlađe zvezde „Grand produkcije“ je Meliha Fazlić. Ona ima 13.godina i dolazi Srebrenika, a u prvom krugu odlučila je da se predstavi pesmom„Kao so u moru“ Aleksandre Radović. Ona se sa svih šest glasova plasirala u narednu rundu takmičenja.

Haris je rekao da je opravdala njegovo poverenje, dok je Darko prokomentraisao da je otpevala kulturno i fino. Ivani se dopalo kako Meliha tokom pevanja prstom crta neke ukrase i poželela da samo tako nastavi.Njenim nastupom bio je oduševljen i Bane, koji je rekao da mu je drago što će je slušati i u drugom krugu.

Naredni takmičar je desetogodišnji Adi Vatrić iz Sarajeva. U prvom krugu šoua „Neki novi klinci“ predstavio se pesmom „Ljubi me po sećanju“ Adila Maksutovića kojom je uspeo da se plasira u drugi krug takmičenja. Sa osvojenih šest glasova Adi je pokupio simpatije žirija, koji je prokomentarisao da se popravio u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je učestvovao. Bane se poklonio njegovom talentu i glasu, dok je Haris prokomentarisao da je Adi pravi gospodin. 

„Uživanje je bilo da te gledamo i slušamo“, rekla je oduševljeno Ivana.

Desetogodišnja Svetlana Lukić iz Beočina je naredna takmičarka. Pop-rok pesmom „Mladiću moj“ od Zane razdrmala je publiku, ali i žiri i osvojila 4 „da“ i 2 „ne“ zbog čega ide u baraž. Topalko je rekao da je sjajna i da ima sve što treba da ima jedna zvezda, dok je Ivana bila oduševljena njenim glasom, ali i stajlingom. Ona je prokomentarisala da je rođena za scenu, jer je sve vreme koketirala sa žirijem, ali da je bilo malo grešaka u intonaciji. Sa njom se složila i Rada koja smatra da je Svetlana prava mala zavodnica i da je jako talentovana. 

Poslednja klinceza za danas je Elena Brkić koja ima 12. godina i dolazi iz Beograda. Ona se žiriju i publici predstavila pesmom „Korake ti znam“ od Maye Sar. Uz gromoglasan aplauz Elena je završila nastup, ali nije uspela da se plasira direktno, te ide u baraž. Bane je rekao da „skida kapu“ za pevanje, dok je Rada pohvalila njen izgled. Ona je rekla da je za njene godine izabrala veoma tešku pesmu, dok je Darko prokomentarisao da se nada da će ići dalje jer poseduje ogroman talenat. Haris misli  da je bilo malo nesigurnosti u pevanju i savetovao joj da više uživa dok peva.

Emisiju je uveličala i Marina Tadić koja je premijerno izvela svoju novu pesmu „Nema sile“.

Publika u studiju, ali i kraj malih ekrana razdrmali su se uz numeru „Kad nam se duše sretnu“ koju je otpevao prošlogodišnji finalista „Zvezda Granda“ Fatmir Sulejmani.  Dok Fatmir peva, žiri veća ko od današnjih kandidata treba da ide dalje. 

Sledi baraž, nakon kog ćemo saznati ko od desetoro najmlađih i najslađih pevača ide u drugi krug omiljenog talent šoa. 

Foto: Z.K.Munja/D.Milošević,
Autor: I.Ankić