Login/Registracija

Znakovi koji ukazuju na to da još uvek niste spremni da imate psa

Mnogi vaši prijatelji imaju pse i uvek vam pričinjava zadovoljstvo da se poigrate sa njihovim ljubimcima.

Takođe, u parku vam prilaze mnogi psi, što znači da vas se ne plaše, što je važna odlika budućeg vlasnika jednog psa. Pa opet, udomljavanje psa nije tako mala odluka.

Morali biste dobro da razmislite pre nego što se odlučite za ovaj korak, jer psi nisu povratna roba.

Nažalost, mnogi shvate da je pas previše velika obaveza i takve životinje završavaju na ulici, bez ikog da se brine o njima.

2a8511af66a5d100cc95798d96027b34852dafdc

Ako se dvoumite po pitanju toga da li ste spremni za psa ili ne, obratite pažnju na redove koji slede. Ako se pronađete u njima, možda bi bilo dobro da preispitate svoju odluku.

Vaš stan je suviše mali

Iako su neke rase pasa pogodnije za male životne prostore poput čivava i maltezera, većini drugih će biti potreban prostor za rast, igru i zabavu. Ako zaista raspolažete sa vrlo malo kvadrata, a imali ste u planu veću od ovih rasa, razmislite na kakav život osuđujte svog psa.

Imate previše obaveza

Psi zahtevaju dosta pažnje. Ako usled posla kojim se bavite ili studija imate i previše obaveza, pitanje je da li ćete uspeti dovoljno da se posvetite svom ljubimcu. Njemu je potrebno svakodnevno četkanje, hranjenje, igranje, izvođenje u šetnju, ali i odlazak kod veterinara, šišanje i druge stvari koje oduzimaju vreme.

59245b4702a6fdb16eeeeb6ee382df4d560ccc0f

Imate problema sa finansijama

Povrh svega navedenog, držanje psa u kući je skupo. Od hrane, preko ogrlice, povoca, šampona, igračaka do prostirke za spavanje.

Foto: pixabay,
Autor: G. Online