Login/Registracija

TELO ti šalje ALARM da nešto ne radiš KAKO TREBA, prvi je za NEVERICU

Iako bi većina rekla da nema razloga za brigu, vaše telo odaje signale da nešto ipak nije u redu. 

Postoje znakovi koji mogu biti alarmantni i ukazuju da nešto ne radite kako treba i da je potrebno da povedete više računa o svom telu. 

Nizak seksualni nagon

Roditeljstvo, godine braka… sve su to razlozi koji utiču na polne odnose, odnosno njihov izostanak. Međutim, ako baš nikad nemate želju za seksom, problem je možda u vašim hormonima. I u ovom slučaju prvi je korak razgovor s lekarom i analiza hormona.

Hormonska neravnoteža može dovesti i do ozbiljnijih stanja, kao što su umor, depresija, gojenje, pa čak i srčane tegobe, zbog čega je bitno na vreme se pobrinuti za ovaj problem.

Stalno vam se spava

Kvalitetan san ključna je komponentna vašeg zdravlja koja utiče na svakodnevno funkcionirsanje i kvalitet života. Ako se borite s nesanicom duže vreme, razgovarajte s lekarom, koji će znati jesu li vam potrebna određena testiranja kako bi se otkrio uzrok nesanice, prenosi Zadovoljna.rs.

Jako suva koža

U hladnijim mesecima se mnogi bore s problemom suve kože. Neka deo vaše svakodnevice postanu hidratantna sredstva koja su kompatibilna s vašim tipom kože, a u dnevni jelovnik dodajte hranu bogatu zdravim mastima kao što su avokado, orasi, masline…

Naime, suva koža može biti i znak da vam manjka masnih kiselina.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić