Šta rade glumci kad se uzbude tokom scena seksa

Scene seksa su uobičajene u mnogim filmovima i TV serijama, a proces snimanja postaje još komplikovaniji kada se glumac zaista uzbudi na setu.

Prema rečima koordinatora za intimnost- profesionalca koji vodi glumce i ekipu kroz scene seksa i golotinje– normalno je da snimanje ovakvih scena izaziva mnoge emocije, uključujući uzbuđenje, prenosi zadovoljna.nova.rs.

Dejvid Takeraj je koordinator za intimne scene, za studije kao što su Netflix, Warner Bros, Apple TV, BBC i HBO. On je za Insider ispričao šta se dešava kada se član glumačke ekipe uzbudi dok radi na sceni seksa.

de2f156b370a24d741d431deb4a4a2c3d1b0a0d6

Takerej je objasnio da je uzbuđenje veoma normalno kada se snimaju takve scene. Rekao je da je ključ za rešavanje neprijatne situacije na snimanju profesionalizam. Koordinatori za intimnost imaju posebne protokole da se nose s uzbuđenjem, baš kao što to rade sa većinom aspekata snimanja intimnog sadržaja.

Tajm-aut, odnosno pauza u snimanju, može se zatražiti iz više razloga, uključujući koreografiju koja je skrenula sa kursa, odeću koja se raskopčala ili uzbuđenje. Kada se to dogodi, posao koordinatora za intimnost je da uvaži glumčeve potrebe i normalizuje ono što doživljava.

„Samo jasno stavim do znanja da je to normalno i da je najgora stvar koju možete da uradite jeste da nastavite. Tako da tražimo pauzu. Damo im pet minuta, pa ja uđem i proverim ih… Onda se vratimo kada budu spremni“, rekao je.

Pored pomaganja članovima glumačke ekipe, deo posla koordinatora za intimnost je i informisanje ekipe o mogućnosti da se glumac uzbudi tokom scene, kao i da bude tu za svakoga ko se može osetiti neprijatno.

„Samo se uverim da je svima prijatno tako što kažem: ‘Hej, ovo može da se desi’. Najgora stvar koju možemo da uradimo je da buljimo ili napravimo veliki problem. Kažem i ekipi, da budemo svesni koja scena se snima, kakva će se golotinja videti. Ne želite da budu iznenađeni“, objašnjava.

Kada se snima intimna scena, imperativ je da ekipa može da traži pauzu u bilo kom trenutku, zaključuje Takeraj.

Foto: pixabay,
Autor: T. Bogavac