Login/Registracija

Seks tehnika koja produžava život, a žene je se stide

1f21b8fe04b859c0c06a1b3bf6693f68fead8d8e

Seksualna terapeutkinja dr Glorija Brame kaže da tajna dužeg i zdravijeg života leži u – redovnom samozadovoljavanju; ta aktivnost, prema njenim rečima, ako se ponavlja barem triput nedeljno, može dugoročno da učini čuda za telo i za um, i za muškarce i za žene.

„Postizanje orgazma masturbacijom šalje po organizmu gomilu hormona sreće i zadovoljstva: oksitocina, serotonina i dopamina“, kaže terapeutkinja i dodaje da orgazam inače telu pruža najveću moguću eksploziju dopamina koja nije uzrokovana lekovima.

2ae068f1605523b4524d008697a4c8c8370fc454

Masturbacija tako telu šalje koktel stvarno ‘srećnih droga’; koje ne možete kupiti niti vam ih lekar može propisati; jer neke hemikalije još ne možemo farmaceutski da reprodukujemo“, rekla je dr Brame.

A osim raspoloženja, orgazam, kako kaže, podiže i imunitet.

„Smanjuje nivo kortizola koji je inače poznat kao hormon stresa, a snižavanje nivoa kortizola i povećanje oksitocina i dopamina u telu pomaže u jačanju imunološkog sistema“, rekla je, a prenosi večernji.hr.

Slično je potvrdila i studija iz 2004. koju je na Univerzitetskoj klinici u Esenu sproveo Odsek za medicinsku psihologiju a koja je pokazala da nakon orgazma izazvanog masturbacijom u telu raste nivo belih krvnih zrnaca, pa ona tako i direktno pozitivno utiče na naš imunosistem, budući da su leukociti izuzetno važni za borbu protiv raznih infekcija i bolesti.

BONUS VIDEO: Ivana Pavković iskreno o bračnim problemima

Foto: Pixabay,
Autor: Zadovoljna.rs