Patlidžan pripremljen na način kakav još niste probali, od namirnica koje većina nas poseduje u kuhinji.
Ovaj brz i jednostavan recept donosi božanstven ukus koji će zadovoljiti apetite i najvećih gurmana.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.
Sastojci:
- 1 manji patlidžan
- 1/4 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 kašike paradajz pelata
- 2 kašike mlevenog lana
- 2 kašike mlevenih oraha
- 2 kašike kuvanog prosa
- začini( so, peršun, malo kurkume)
Priprema:
Proso skuvati posebno. Patlidžan preseći na pola i izdubiti ga. “Meso” patlidžana iseckati sitno i kratko prodinstati sa crnim i belim lukom na maslinovom ulju. Dodati paradajz, kuvan proso, mleveni lan i orahe. Zatim dodati začine i promešati. Napuniti patlidžan i peći u rerni oko 30 min, na 200 stepeni. Služiti uz zelenu salatu ili neku mešavinu zelenih salata.
Kompletan postupak pripreme pogledajte u videu ispod:
BONUS VIDEO: Boba poljubio Brenu na promociji
PROČITAJTE I: