Zdravo i ukusno: Punjeni patlidžan samo za prave gurmane (VIDEO)

punjeni patlidzandj

Patlidžan pripremljen na način kakav još niste probali, od namirnica koje većina nas poseduje u kuhinji.

Ovaj brz i jednostavan recept donosi božanstven ukus koji će zadovoljiti apetite i najvećih gurmana.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.

punjeni patlidzan

Sastojci:

  • 1 manji patlidžan
  • 1/4 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 kašike paradajz pelata
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike kuvanog prosa
  • začini( so, peršun, malo kurkume)
punjeni patlidzan3

Priprema:

Proso skuvati posebno. Patlidžan preseći na pola i izdubiti ga. “Meso” patlidžana iseckati sitno i kratko prodinstati sa crnim i belim lukom na maslinovom ulju. Dodati paradajz, kuvan proso, mleveni lan i orahe. Zatim dodati začine i promešati. Napuniti patlidžan i peći u rerni oko 30 min, na 200 stepeni. Služiti uz zelenu salatu ili neku mešavinu zelenih salata.

Kompletan postupak pripreme pogledajte u videu ispod:

BONUS VIDEO: Boba poljubio Brenu na promociji

PROČITAJTE I:

Foto: Grand,
Autor: V.B.