Za sve sladokusce: Kinder kolač bez pečenja

cake 1850011 1280

Ovaj kolač se priprema lako i brzo, a ono što je najvažnije jeste da se ne peče, pa se tako priprema svodi samo na nekoliko koraka.

drink 1839134 1280

Sastojci

Podloga:

300 grama petit keksa

250 grama tamnog eurokrema

Krem:

500 ml mleka

1.5 pudinga od vanile

3 kašike šećera

250 gr mascarpone sira

2 vanilin šećera

300 ml krem šlaga

100 gr prženih i mlevenih lešnika

mleko za umakanje keksa

Preliv:

200 gr čokolade za kuvanje

200 ml krem šlaga

cake 1971552 1280

Priprema:

Prvo napravite krem, kako bi stigao da se ohladi. U posudu dodajte puding i šećer, pomešajte s malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko proključa sipajte pripremljene sastojke i stavite da se kuva dalje sve zajedno. Nakon što je puding skuvan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi. Za to vreme na tacnu postavite okruglu posudu razmera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u pleh ako nemate okruglu posudu. Umačite keks u mleko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrotalasnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite sa umakanjem preostalij keksa u mleko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider.

Ohlađeni puding umutite miskerom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer i sjedinite. Posebno umutite krem šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s mućenjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude. Šlag dodajte u puding i lagano i kratko mešajte špatulom. Dodajte lešnike i nastavite sa mešanjem dok se sastojci ne sjedine. Krem rasporedite preko keksa u plehu. Kolač stavite u frižider dok pripremate preliv.Za preliv krem šlag zagrejte na srednjoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko naseckane čokolade za kuvanje. Mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je ohladite i prelijte po kolaču.

Kolač ostavite u frižideru (ako možete preko noći) da keks omekša, a ostali sastojci se stegnu, piše Zadovoljna.

Foto: pixabay,
Autor: A.M