Sezona pravih letnjih osveženja je stigla, a gde ćete bolji način da se osvežite i zasladite od torte koja se brzo pravi, a pri tom nije skupa?!
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovu poslasticu i kako se pravi torta od maka sa malinama.
Sastojci:
- 200g mlevenog maka
- 200g secera
- 2 kašike griza
- 500ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 150g putera
- 300g mlevenog keksa
Sastojci za glazuru:
- 100-200g bele čokolade
- 50 ml slatke pavlake maline
Priprema:
Za fil staviti u šerpicu mak,šećer,vanilin šećer,griz i mleko.Povremeno mešati i kada se smesa zgusne,dodati puter i mešati dok se ne rastopi. U smesu dodati i mleveni keks. Dobijenu smesu utapkati u kalup i odložiti u frižider. U drugoj šerpici istopiti belu čokoladu i slatku pavlaku. Mešati konstantno dok ne nastane homogena smesa. Preeliv ne treba da ključa, dakle topiti na ringli samo dok se ne istopi.
Nakon toga preliv rasporediti po torti, ukrasiti po želji i staviti u frižider na sat vremena da se dobro stegne.
Detaljan način pripreme pogledajte u videu.