Prženice iz rerne: Francuski recept koji se prvo hrska, a onda topi u ustima

image 17 3

Savršeni francuski tost, odnosno tostirani hleb, hrskav je na ivicama i delikatno mekan u sredini. Nije previše masno, ali ni suvo.

Ali ako je gnjecavo, u nekim delovima zagorelo, a na drugim nedovoljno pečeno, sigurno negde grešite. Uverite se da hleb koji koristite nije sasvim svež – najbolje bi bilo da je odstajao dan-dva, a osim toga, kriške ne bi trebalo da budu previše tanke.

image 17 4

U dublju posudu za pečenje razbijte dva jajeta i sipajte pola velike šolje mleka. Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete umutiti i ekstrakt vanile. Sve zajedno dobro izmešati. Hleb isecite na deblje kriške, stavite u posudu i ostavite da se natapaju dok ne „popiju“ svu tečnost Hleb propržite na malo putera u tiganju. Svaka strana će vam trebati dva do tri minuta. Nakon toga hleb stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 10 do 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Kada je gotovo, izvadite ga i uživajte u tostu kao što nikada ranije niste jeli! U videu na Jutjubu pogledajte kako da pripremite ovo jelo od bajatog hleba, piše zadovoljna.rs.

image 17 5

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: pixabay,
Autor: K.Marković / zadovoljna.rs