Food blogerka Sandra Đuretić tvrdi da italijanski hleb ne može da ne valja, da se pravi lako i da je toliko ukusan da ćete na druge da zaboravite.
Pravi recept za pikantan italijanski hleb otkrila je u emisiji „Praktična žena“, a u nastavku pogledajte šta vam sve treba od sastojaka.
Sastojci:
- 150ml mleka
- 100ml ulja
- 4 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150g rendanog kačkavalja
- 1 sitno sečen crni luk
- 100g seckanog kulena
- 100g seckane šunke
- 100g seckanih maslina
- 1/2 veze seckanog peršuna
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u činiji, te smesu sipajte u uski kalup sa pek papirom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Detaljniji način pripreme, kao i predlog za namaz pogledajte u videu ispod.