
Ukoliko imate dilemu kakvu poslasticu da napravite brzinski, a da bude preuskusna, Nataša Lukić savetuje da to budu lešnik kiflice koje se tope u ustima i koje će obožavati svi članovi porodice.
Mirisne i preukusne ove kiflice lako izazivaju zavisnost, a što duže stoje sve su ukusnije.
U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za lešnik kiflice, kao i sam način pripreme.

Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g mlevenih lešnika
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 pzp
- 100 gr masti
- šecer u prahu za valjanje
- džem po izboru
Priprema:

Sve sastojke pomešati i zamesiti testo, da se sve lepo sjedini i ne lepi za prste (po potrebi dodati jos malo brašna).
Ostaviti testo 10ak minuta da odmori, zatim odvajati kuglice. Kuglice razvaljati u valjak pa ih blago saviti da se dobije oblik kiflice.
Poređati ih na pleh. Po želji ih možete puniti nekim džemom.
Pecite na 190200°C nekih 15ak minuta.
Kada se ispeku, uvaljati ih u šećer u prahu.
Najlepše su kad malo odstoje.