OBOŽAVAĆETE IH: Lešnik kiflice koje se tope u ustima

Screenshot 2023 09 21 075717

Ukoliko imate dilemu kakvu poslasticu da napravite brzinski, a da bude preuskusna, Nataša Lukić savetuje da to budu lešnik kiflice koje se tope u ustima i koje će obožavati svi članovi porodice.

Mirisne i preukusne ove kiflice lako izazivaju zavisnost, a što duže stoje sve su ukusnije.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za lešnik kiflice, kao i sam način pripreme.

Screenshot 2023 09 21 075806

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 40 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 pzp
  • 100 gr masti
  • šecer u prahu za valjanje
  • džem po izboru

Priprema:

Screenshot 2023 09 21 075625

Sve sastojke pomešati i zamesiti testo, da se sve lepo sjedini i ne lepi za prste (po potrebi dodati jos malo brašna).

Ostaviti testo 10ak minuta da odmori, zatim odvajati kuglice. Kuglice razvaljati u valjak pa ih blago saviti da se dobije oblik kiflice.

Poređati ih na pleh. Po želji ih možete puniti nekim džemom.

Pecite na 190200°C nekih 15ak minuta.

Kada se ispeku, uvaljati ih u šećer u prahu.

Najlepše su kad malo odstoje.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić