Francuske prženice: Poslastica od koje će vam ići voda na usta

ai generated 8592881 1280

Početi dan odličnim obrokom nikada nije bilo lakše, posebno kada odlučite da napravite francuski tost. Znamo da ste čuli za ovaj mini specijalitet, čitali o njemu i videli ga u raznim filmovima, ali zašto ne biste i naučili da ga i napravite?

Savršeni francuski tost, odnosno tostirani hleb, hrskav je na ivicama i delikatno mekan u sredini. Nije previše masno, ali ni suvo. Ali ako je gnjecavo, u nekim delovima zagorelo, a na drugim nedovoljno pečeno, sigurno negde grešite. Uverite se da hleb koji koristite nije sasvim svež – najbolje bi bilo da je odstajao dan-dva, a osim toga, kriške ne bi trebalo da budu previše tanke.

french toast 5763429 1280

Kako pripremiti tostirani hleb

U dublju posudu za pečenje razbijte dva jajeta i sipajte pola velike šolje mleka. Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete umutiti i ekstrakt vanile. Sve zajedno dobro izmešati. Hleb isecite na deblje kriške, stavite u posudu i ostavite da se natapaju dok ne „popiju“ svu tečnost Hleb propržite na malo putera u tiganju. Svaka strana će vam trebati dva do tri minuta. Nakon toga hleb stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni 10 do 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Kada je gotovo, izvadite ga i uživajte u tostu kao što nikada ranije niste jeli! U videu na Jutjubu pogledajte kako da pripremite ovo jelo od bajatog hleba.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Pixabay,
Autor: S. Č./Zadovoljna.rs