Poznati koji su uredili svoj dom prema feng šui principima

3052a80b3dc356ba8015d2b67918f03bf63ec0d6

Feng šui, drevna kineska filozofija uređenja prostora, osvojila je moderan svet. Brojne slavne ličnosti iz Holivuda inspiraciju za svoje domove pronašle su u feng šui principima.

Feng šui pravila omogućavaju nam da životni prostor uredimo tako da se osećamo bolje, da budemo usklađeniji s prirodom, kao i da u svoj stan ili kuću uvedemo više reda i dobre energije.

Najbolji deo primene feng šuija u našem domu je činjenica da nema potrebe za trošenjem velike količine novca ili renoviranjem kako bi se u njemu stvorila značajna energetska promena. Feng šui omogućava ljudima da stvore veliki uticaj na energiju svog doma čak i samo kupovinom srećne biljke i žada ili jednostavnim rasterećenjem prostora – tako što će se otarasiti sve neiskorišćene odeće i predmeta.

Umetnost feng šuija se pokazala efikasnom u poslednjih 3.000 godina. Ova kineska praksa je pomogla pojedincima da otključaju vrata sreće, prosperiteta, mira i sreće. Među njima su i brojne poznate ličnosti.

Gvinet Paltrou

Nije iznenađenje da je Gvinet Paltrou strastvena obožavateljka feng šuija, jer je inače poznata  po svom holističkom pristupu životu. Mediji su pisali da je 2002. godine pozvala stručnjaka da joj pomogne da renovira njen stan u Londonu prema feng šui principima.

Gvinet je do tada veći deo unutrašnjosti stana uredila minimalistički, poštujući polja energije koje feng šui nalaže, zbog čega je i promenila poziciju nekih vrata.

Feng šui svakako odgovara njenom holističkom načinu života. Ona insistira na osam sati sna svake noći i kombinaciji transcendentalne meditacije i vežbi disanja ujutru. Gvinet veruje da joj je feng šui pomogao u izuzetno uspešnoj karijeri – jer je takvo uređenje doma oslobodilo stresa.

Stiven Spilberg

Slavni reditelj Stiven Spilberg je poznati ljubitelj feng šuija, čak i svoj uspeh pripisuje tome.

Reditelj koji je iznedrio najveće holivudske blokbastere pre izgradnje svoje kuće pobrinuo se da nacrti i raspored prostorija odgovaraju feng šui pravilima.

Takođe, kreira proizvode iz svojih slavnih franšiza, poput “Parka iz doba Jure” ili “Indijana Džonsa”, Spilberg bira da budu u bojama koje su u skladu s feng šui filozofijom koja donosi uspeh i prosperitet.

Viktorija Bekam

Modna dizajnerka i supruga fudbalera Dejvida Bekama takođe je u prošlosti koristila feng šui principe za uređenje svog doma. To je otkrila kada je bila trudna po četvrti put.

Viktorija je čekala rođenje svog četvrtog deteta 2011. godine. Tada se takođe bavila preuređenjem svojih domova u Los Anđelesu i Njujorku kako bi ih načinila prijatnijim za bebu.

Kao velika obožavateljka feng šuija, pozvala je renomirane stručnjake da redizajnira jaslice i sve druge prostorije u svojim domovima kako bi ih ispunila toplom energijom za novu bebu.

Megan Markl

Kada su se princ Hari i Megan Markl selili iz Kensingtonske palate u Frogmor, isplivali su planovi vojvotkinje da ceo prostor uredi po feng šui pravilima.

Pre nego što je postala članica kraljevske porodice, Megan je na svom blogu The Tig, koji je posle toga obrisala, pisala upravo o feng šuiju.

„Drevna kineska umetnost feng šuija praktikuje se skoro 3.000 godina… Sa toliko slojeva tradicije i tehnike, može zvučati zastrašujuće uvesti u vaš dom estetiku i etos… Međutim, srž feng šuija je da se osećate udobno i opušteno u svom domu, kako bi se to moglo pretočiti u svaki aspekt vašeg života”, pisala je Megan Markl.

Foto: Instagram,
Autor: Grand