Login/Registracija

NO – NO: 3 stvari koje žene ne bi trebalo da rade pre seksa

Seks vole podjedanko i žene i muškarci. Ali postoje neke navike koje mogu da pokvare užitak, čak i da izazovu neželjene posledice nakon seksa. 

Portal Zadovoljna.hr otkrio je tri stvari koje žene ne bi trebalo da rade pre seksualnog odnosa. 

1. Da se depilirate

Tokom seksa područje oko prepona i bedara izloženo je trenju i prekomernom znojenju. Upravo zbog toga koža može da se iziritira ako je neposredno pre odnosa depilirate, a kao što je mnogim ženama dobro poznato, pojedini delovi se mogu i upaliti.

2. Popiti lek protiv alergije

Lekovi koji umanjuju alergijske reakcije deluju tako što opuštaju telo. Ipak, ovaj lek ima snažno delovanje i na vašu sluzokožu koja je povezana sa celim telom, počevši od usne duplje, pa sve do vašeg intimnog područja. Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti ugodan kao i obično. Stručnjaci manjak sluzi povezuju i s orgazmom, što znači da žene mnogo teže i gotovo nikako neće moći da dođu do željenog vrhunca. Isto vredi i za pokušaje začeća, jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajnika.

3. Odlagati odlazak u WC

Ako ste se upustili u akciju, a strast je na samom vrhuncu, ali osećate potrebu da odete u toalet, nemojte da trpite. Naime, bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na istu ćete itekako osetiti, zbog čega seks neće biti toliko ugodan i opušten. Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa, mokraćni kanal i bešika su opterećeni i puni tečnosti zbog čega je opasnost od upale bešike uzrokovane seksom mnogo veća.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić/Zadovoljna.hr