Neverovatnih 10 RAZLOGA zbog kojih parovi sve ređe imaju SEKS

Gubitak intime u vezi može da bude vrlo često frustrirajuć za oba partnera. Sve češće se dešava da parovi koji su dugo zajedno gube „seks drajv“, a o tome se retko govori. 

Zahvaljujući mnogima koji su imali hrabrosti da se izjasne šta je problem u njihovom seksualnom životu, sada imamo listu najčešćih razloga zašto parovi prestanu da imaju odnose. Ako dobro prečešljate ovaj spisak, možda će vam postati jasnije šta se to dešava u vašoj vezi, a možda vas i ohrabri da porazgovarate sa svojim partnerom, jer ukoliko bismo svi ćutali retko ko bi bio zadovoljan- prenosi Zadovoljna.rs.

3fc42049aea2a3b5643f4af1078fc100603c0fd9

PLAŠITE SE ŠTA ĆETE ČUTI OD PARTNERA

Mnogi se plaše odgovora na pitanje što im je seksualni život u krizi, ali i saznanja da svom partneru možda više nisu privlačni. Taj strah prisutan je kako kod žena, tako i kod jačeg pola. Strah od varanja, strah od napuštanja- kada sve to uzmemo u obzir, vrlo je jasno zašto je nekome teško da postavi ključna pitanja.

POSTALI STE KAO POSLOVNI PARTNERI

Veza je možda postala više kao biznis u kojem par zajedno radi na održavanju životnog stila koji im je neophodan. Romantika i privlačnost su verovatno davno napustili taj aranžman. O novcu se razgovara, ali o seksu ne!

PREMOR

Svi znamo da umor loše utiče na želju za seksom. Ako uz posao još pazite i na decu, seks verovatno zauzima vrlo nisko mesto na lestvici prioriteta. Teško je i razmišljati o tome, a još teže imati ga ako parovi nemaju višak energije u sebi. A kako smo svi danas maksimalno posvećeni poslu, ovo je jedan od načešćih problema.

b6de8831870454e8eccafa3c7e94459ddfc97d95

NEZADOVOLJSTVO FIZIČKIM IZGLEDOM

Tokom godina, velika je verovatnoća da vam se i telo promenilo. Možda je do promene došlo nakon porođaja, godina, nedostatka treninga, nezdravog režima ishrane ili jednostavno brzog života. Šta god da je u pitanju, neko kome smeta njegovo telo neće želeti da se opusti pred partnerom.

OSEĆAJ NELAGODE

To se može odnositi na bilo koga, ali ovo je posebno veliki problem kod žena u menopauzi koje su zabrinute zbog suvoće i bola tokom odnosa. Mnoge žene je nažalost sramota i oklevaju da o tome razgovaraju sa svojim ginekolozima, a kamoli sa svojim partnerima.

DOSADA

Jednostavno rečeno, ako vam je seks postao monoton i uvek isti – verovatno ne zvuči više toliko privlačno. Na kraju krajeva, ko želi da radi istu stvar iznova i iznova? A vi? Mislite li da vaš partner to želi?

190bf1bef8129ccc7a688002d5cca38f170bbbef

NEDOSTATAK POVERENJA POSLE PREVARE

Neki parovi se pomire nakon afere. Posle toga nedostatak poverenja i dalje može da predstavlja problem koji stoji na putu do spavaće sobe. Važno je te probleme razrešiti, jer ko želi da bude intiman i ranjiv sa partnerom kome ne veruje?

LOŠA HIGIJENA

Možda je partner prestao da se tušira ili pere zube pred spavanje. Ovo je takođe vrlo nelagodna i opipljiva tema. Potpuno je razumljivo ukoliko zbog toga više nema seksualne hemije. Da li Vam se to nekada desilo?

caf757af5247bfe5891bb90d09e29bc1eeebd335

NAKUPLJENI BES

Ovo je svima itekako jasan problem. Osoba koja je ljuta na svog partnera verovatno ne želi fizičku bliskost sa njim. Vrlo je važno da parovi svoje razloge za bes i ljutnju razreše pre spavaće sobe, inače će se to razliti u mnoge segmente njihovih života. Seksualni život će verovatno primiti jak udarac.

NESLAGANJE PO PITANJU VASPITANJA DECE

Ovo je vrlo čest problem u brakovima. Jedan roditelj sve dozvoljava dok drugi ima ulogu autoriteta. Ovo je stres za celu porodicu, pa tako i za bračni odnos. Ako se stalno svađate oko toga kako je najbolje da vaspitavate svoju decu, vrlo verovatno se nećete prepustiti strasti. A iz strasti ste ih napravili. Kakva šteta, i kakva ironija.

Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs