Login/Registracija

NAPRAVI SAMA Piling za telo – Samo par sastojaka do ZATEGNUTE i BLISTAVE KOŽE

Piling za telo je jedan od načina kako tvoj najveći organ da izgleda besprekorno. Razni pilinzi mogu se pazariti u obližnjim drogerijama, ali mi imamo još bolje i ekonomičnije rešenje. Potrebno ti je samo par sastojaka, volja i tvoje uživanje može da počne.

Najbolje je da ga ne koristiš svakog dana jer prekomerno tretiranje kože može je ostaviti suvom, osetljivom i nadraženom. Preporučljivo bi bilo da to bude dva do tri puta nedeljno.

Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, piling za telo može ostaviti kožu svetlijom, jer uklanja gornji sloj mrtvih ćelija kože. Takođe, utiče na proizvodnju kolagena, što može pomoći tvojoj koži da ostane čvrsta, zategnuta i blistava.

Piling za telo od kafe

Kafa je jedan od popularnih sastojaka mnogih “uradi sam” pilinga za telo. Sitne granule nežno prijaju tvojoj koži, dok su u isto vreme efikasne kod uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože. A ko ne može odoleti aromi šoljice kafe?

Sastojci:

  •  1/2 šoljica kafe
  •  2 kašike vruće vode 
  • 1 kašika kokosovog ulja, zagrejano

Uputstvo za pripremu:

Sipaj u posudu kafu i toplu vodu, pa kašikom dobro promešaj. Dodaj kokosovo ulje. Ako je potrebno, dodaj još kafe ili više ulja da dobiješ idealnu konzistenciju. Kad si postigla pravu konzistenciju, piling od kafe je spreman i možeš ga koristiti.

Piling od smeđeg šećera

Smeđ šećer je jeftin i dostupan sastojak koji takođe sjajno deluje kao piling za telo. Na koži je nežniji od morske soli ili Epsom soli i to ga čini idealnim sastojkom za osetljivu kožu. Zrnca šećera mogu učiniti tvoju kožu lepljivom, pa kada završiš sa pilingom, dobro operi kožu.

Sastojci:

  •  1/2 šoljice smeđeg šećera 
  • 1/2 šoljice ulja po tvom izboru, poput kokosa, jojobe, masline, badema ili grejpa 
  • esencijalna ulja (nije obavezno)

Uputstvo za pripremu:

Pomešaj smeđ šećer i ulje u posudi za mešanje i dobro ih promešaj. Ako je potrebno, dodaj još šećera ili ulja da dobiješ pravu konzistenciju. Po želji dodaj jednu ili dve kapi svog omiljenog esencijalnog ulja i umešaj ga u smesu. Kad si zadovoljna sa konzistencijom i mirisom pilinga, stavi ga na kožu.

Budi sama svoj majstor i uživaj u rezultatima!

Foto: Pixabay,
Autor: S. Ćulibrk