Muškarac koji NIJE OPRAO KOSU VEĆ 6 GODINA tvrdi da je to lek protiv njenog opadanja

Nedavno je na TikToku osvanuo video muškarca koji je pre šest godina digao ruke od pranja kose i korištenja proizvoda poput šampona i regeneratora, a danas, tvrdi, to je razlog što ima zdravu i bujnu kosu.

Nick Coetzee iz Cape Towna bio je student kada je počeo da se suočava sa opadanjem kose koje se intenzivno pojačavalo iz dana u dan. Naposletku došao je do tačke kada je nalazio grumenčiće kose na odeći zbog čega priznaje da je sa sobom svakodnevno morao nositi i presvlaku.

……

„Nosio sam dodatnu košulju na časove. Znao sam da će mi do kraja prvog predavanja odeća biti prekrivena dlačicama“, ispričao je u videu kojeg je pregledalo preko 10 miliona ljudi.

U potrazi za rešenjem, Nick se dosetio kako bi za njegovo preterano opadanje kose krivac mogle biti razne hemikalije koje se nalaze u preparatima za kosu koje je svakodnevno koristio. Tako, odlučio je da ih sve izbaci i kosu skroz prestane da pere, prenosi Kliks.

698a62f91d436090bb3da6810d07713c13b5f29d

„Iznenađujuće, moja kosa postala je mnogo zdravija“, rekao je Nick kojem je ovo šesta godina od njegovog poslednjeg korištenja šampona i regeneratora. Takođe, otkrio je pokret pod nazivom „nopoomovement“ kojem se priključuju ljudi širom sveta koji, baš poput Nicka, veruju da su proizvodi za kosu u suštini prevara zbog raznih hemikalija koje se u njima nalaze.

„Možda mislite da će vam ako je prestanete da perete kosa biti masna, ali to traje otprilike dve ili tri nedelje. Nakon toga, vaša prirodna ulja se vrate. Kosa se odvikne od svih jakih hemikalija tako da napokon može biti zdrava bez da je morate prati“ zaključio je Nick.

Foto: pixabay,
Autor: S. Ćulibrk