Login/Registracija

Koje pse imaju naše poznate ličnosti

Kažu da psi često liče na svoje vlasnike, a to se zapravo ne odnosi samo na fizički izgled. Često ljubimac sa svojim gazdom deli i neke crte karaktera. Među poznatim ličnostima u Srbiji ima mnogo ljubitelja pasa i ako pogledamo njihove ljubimce, možemo i njih malo bolje upoznati – bilo da su njihov izbor rasni psi za stan ili mešanci usvojeni s ulice.

Glumica Gorica Popović možda je jedna od najposvećenijih ljubiteljki pasa sa naše javne scene, neretko učestvuje u akcijama za zaštitu i udomljavanje, a sama ima čak tri psa. Rasa joj nije bitna, odrastala je uz kokere i dobermane, dugo je imala Medu koji je bio čau čau, a posle je usvojila Paka, mešanca kojeg je našla na ulici u Zemunu…

……

Voditelj Galeb Nikačević ima mešanku Laru, koju je uzeo kao već odraslog psa, ali napuštenog, zlostavljanog, istraumiranog. Od potpunog nepoverenja i straha od ljudi, vremenom su došli do toga da mu postane najvernija prijateljica i njegovo “ogledalo”, kako zna da kaže.

I kantautorka Aleksandra Kovač je još pre 15 godina iz azila donela mešanku Malenu, koju su doveli nakon što ju je udario auto. Malena joj je, kako kaže, promenila život, postala nezamenljiv clan porodice i njena najveća ljubav.

Voditeljka Kristina Radenković je čak svog životnog partnera našla zahvaljujući psima – dok je šetala svoje ljubimce, prišao joj je Nikola Radojević koji je tražio svog izgubljenog psa. Dugo je imala belu pudlicu Ninu, a onda je u porodicu ušao pinč po imenu Radoje.

Jelena i Novak Đoković imaju belu pudlu Pjera, prošle godine uginuo je njihov drugi ljubimac po imenu Tesla, takođe pudla.

……

Buldog Hak je glavna zvezda Instagram profila pevačice Marije Šerifović, bukvalno je prati u stopu, ponekad i nevoljno, čak i na gostovanja, žurke, koncerte, a njihovi “razgovori” i avanture ludo zabavljaju pratioce. Inače, Hak je Mariji vratio osmeh na lice, nakon što je nakon teške bolesti uginuo njen mezimac Robi, koji je takođe bio engleski buldog.

Saru Jo ćete takođe na brojnim događajima sresti sa njenom mezimicom Norom. Nora je dugodlaki džek rasel terijer, kojeg je dobila od svoje prijateljice influenserke Dunje Jovanić.

Dunja ima belog škotskog terijera od kojeg se ne odvaja, a zove se Bejbi.

I Nataša Bekvalac često svoje pratioce zabavlja anegdotama sa svojim ljubimcima – jedan je pudla, drugi lasa apso, a neretko u dom stigne i neko napušteno štene. Pevačica voli da se našali da bi mogla da otvori prihvatilište za pse, da zbog svojih mezimaca “živi kao čergarka”, jer su pojeli tepihe, zavese, trpezariju , garniture… Ali pravila se u njenoj kući znaju – psi su porodica, kreveti su njihovi i uvek su u pravu.

……

Seka Aleksić je u nekom momentu brinula o čak deset pasa, u njenom domu videćete i čivavu i pomeranca i labradora i mešanca… Zove ih svojom “armijom”.

Jelena Karleuša, između ostalog, ima crnog pomeranca Bukija, a Svetlana Ražnatović Ceca engleskog buldoga Santina.

Modna blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannah takođe ima pomeranca, to je rasa koja je u nekom momentu bila pravi hit među poznatima. Zove se Aspen, a Zorana je često na meti kritika zbog svog odnosa prema njemu.

Foto: Instagram,
Autor: Grand.Online