Login/Registracija

SPREMITE SE: Za 4 dana stiže RETROGRADNI MERKUR, evo šta očekuje vaš znak

Poslednji retrogradni hod Merkura u ovoj 2021. godini startuje za samo 4 dana, tačnije 27. septembra i traje tri sedmice. Čisto da znate da za sve loše što vam se dešava slobodno možete da „okrivite“ retrogradni Merkur. 

A šta on tačno loše donosi za vaš horoskopski znak? Upravo na ovo pitanje odgovara astrolog i numerolog Goca Dragišić. 

OVAN

S retrogradnim kretanjem planete Merkur menja se i polje partnerstva. Važno je da razmislite o tome kako vaše reči i postupci utiču na vaše voljene. Moguće je da će svi nerešeni problemi u vašem odnosu isplivati na površinu i jako je važno da govorite istinu. Takođe je važno da to učinite saosećajno, nikakoo grubo i samim tim ćete izbeći nepotrebnu dramu.  

BIK

Vaša rutina se okreće naopako tokom ove tri sedmice, tako da je potrebno da prilagodite svoja očekivanja i da date sebi malo slobode, kada je u pitanju produktivnost. To će vam dati priliku da sagledate šta vam odgovara i šta vam crpi energiju i troši vreme.

BLIZANCI

Tokom retrogradnog hoda Merkura imaćete osećaj da je vaš um dodatno usporen, tako da je potrebno da sve projekte u koje ulažete nade, ne započinjete u ovom periodu. Moguće je da će vam se javiti bivši i baš u ovom periodu zatražiti drugu priliku. Dobro razmislite da li želite da obnovite strasti iz prošlosti, a ukoliko je vaš odgovor „da“, imate blagoslov retrogradnog Merkura.

RAK

Vaše emocije neće imati kočnicu i to će mnoge od vas izbaciti iz koloseka. Iskoristite ovaj period da budete iskreni sa vama važnim ljudima ili članovima porodice i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pripremite se na pojačanu napetost u ovom periodu. 

LAV

Totalni nered u glavi i neizbežna odlaganja – upravo ovo očekuje vas naredne tri sedmice. Svakodnevna komunikacija biće zbunjujuća i za sve što radite trebaće vam duplo više vremena nego inače. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite sa obavezama, usporavanje razmišljanja zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavite posao.

DEVICA

Čuvajte novčanik i ono što imate u njemu jer će vam retrogradni Merkur najviše uticati na finansije. Izbegavajte veću kupovinu i dobro obratite pažnju na svoje navike potrošnje jer vas upravo to može skupo koštati. Potrudite se da nađete ravnotežu i popravite svoje finansije.  

VAGA

U ovom periodu komunikacija vam neće biti jača strana. Potrebno je da u pomoć pozovete svoj prirodni osećaj šarma i diplomatije koji će vam pomoći da se sa milošću snađete u bilo kojoj društvenoj zamci.

ŠKORPIJA

Škorpije, sledi težak period u kom ćete biti u kontaktu sa svojom osetljivom duhovnom stranom. Biće vam teško da pratite svoju intuiciju, što inače često radite, i čitave tri nedelje osetićete zbunjenost. Obratite pažnju na osećanja koja će u ovom periodu biti pojačanja, a koja inače slabo pokazujete. 

STRELAC

Vodite računa gde, šta i kome pričate jer vas tračevi mogu skupo koštati. Strelčevima se savetuje oprez, jer u suprotnom mogli bi su da se naći usred nekog skandala, pa čak i da dođe do raskida prijateljstva. Umesto da budete u sve umešani, usmerite svoju energiju ka izigravanju posrednika i podsticanju smirenosti u vašoj ekipi.

JARAC

Retrogradni hod najviše će uticati na polje posla, te se savetuje da zastanete i razmislite umesto da ulažete nove napore. Greške će se verovatno predvideti i tokom ove retrogradnosti, pa odvojite dodatno vreme da pregledate svoje profesionalne projekte pre nego što ih podnesete ili odložite. 

VODOLIJA

Vodolijama se u ovom periodu ne savetuju nikakva putovanja. Umesto da rizikujete probleme sa transportom i neočekivana kašnjenja, više istražite svoje interese.

RIBE

Nije sjajan trenutak da se duboko uključite i investirate u bilo koga, bilo kroz finansijski sporazum ili emocionalnu vezu. Zadržite svoje poslovanje za sebe sve dok Merkur ponovo ne krene direktno.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić