Login/Registracija

Slede promene kakve niko nije očekivao: Jupiter ulazi u znak Bika početkom maja

Maj počinje sporim korakom i završava se u brzom ritmu. U novi mesec ulazimo sa zemljanim znakom Bik već deset dana na vlasti, a ove godine, do 14. maja, u njemu je i retrogradni Merkur. To znači da prve dve nedelje nisu povoljne za nagle preokrete u karijeri, romansi i stanovanju. Umesto toga, opustite se i odmorite više.

Ako je Merkur već retrogradan, dobro je imati ga u stabilnom Biku jer to ublažava njegov potencijal da stvara konfuziju i nesporazume.

U petak, 5. maja, nebo će ugostiti pun mesec sa pomračenjem u Škorpiji, poslednjem u ovom znaku do 2031. godine. Pošto će Mesec i Sunce tog datuma biti u sukobu sa Uranom, ovo pomračenje može da nam posluži neočekivanim završecima i šokantnim obrtima.

Nakon udara, planetarna energija će biti prigušena neko vreme. Dva dana kasnije, 7. maja, planeta ljubavi i lepote Venera ulazi u meki i osetljivi znak Raka, ostavljajući koketnog i razigranog Blizanca.

Nedelju dana kasnije, 14. maja, retrogradni Merkur se završava, omogućavajući normalan i nesmetan tok misli, razgovora i prepiske.

U nedelju, 16. maja, Jupiter prvi put posle više od decenije ulazi u Bik. Ovaj sjajni tranzit će trajati godinu dana i doneti materijalne blagoslove posebno samim Jarčevima, Devicama, Rakovima, Ribama i Bikovima, a donekle i drugima.

Period Bika će se završiti prelepim mladim Mesecom u Biku 19. maja, a on će u sprezi sa Marsom pružiti veliku izdržljivost za nove poslovne i privatne ciljeve, piše Tportal.hr.

Tih dana planeta će napraviti velike promene. U četvrtak, 20. maja, energični Mars ulazi u Lava, što može podići vaše samopouzdanje i aktivirati libido.

Pošto 21. maja počinje period Blizanaca, ritam života će se ubrzati, a vaše uspavane ambicije će se aktivirati najmanje 30 dana. Pametno koristite talas energije Blizanaca i Lava, izbegavajući sukobe i vodeći računa da ne naletite na zidove.

Poslednje nedelje maja, Sunce će se suočiti sa ozbiljnim i strogim Saturnom i nateraće nas da preuzmemo veću odgovornost i nateraće nas da ostanemo u granicama realnosti.

Foto: Pixabay,
Autor: Luftika