Login/Registracija

MUZIKA PO ZODIJAKU: Ovan kiti muzikante, ribe otkidaju na balade, Bik otima mikrofon

Jeste li znali da horoskopski znak određuje vaš muzički stil? U nastavku teksta otkrivamo vam ko je kraljica klasične muzike, a ko narodnjaka.


OVAN

Voli da bude u trendu i pre će izabrati brži disko ritam, rok i tehno. Takođe voli i dobru narodnu muziku i turbo – folk, a u kafani uvek poručuje muziku i kiti muzikante. Često ćete ih sresti i na koncertima ozbiljne muzike. Ako su talentovani pevači nikada im ne zafali energije. Ovan sam bira pesme, a često je i kantautor.

Poznati Ovnovi: Željko Joksimović, Ekstra Nena, Gordana Lazarević.

BIK

Njih najviše ima u narodnoj muzici. Lako zasviraju, a od instrumenata leži im harmonika ili bubanj. Vole etno pesme, kidaju na trubače, a meraklijski uživaju i uz sevdalinke i starogradsku muziku. Kada izađu u kafanu često okupe muziku oko stola i ne žale para na muziku. Često muzikalni Bik i sam uzme mikrofon kako bi otpevao svoje omiljene pesme. Ili su u narodnoj muzici, ali ima ih i u operi. Izdržljivi su i novac se naprosto lepi za njih.

Poznati Bikovi: Silvana Armenulić, Džej Ramadanovski, Saša Popović, Saša i Dejan Matić, Katarina Grujić, Đorđe Balašević.

BLIZANAC

Biraju moderan ritam, pop i rok muziku, ne opiru se ni za haus i tehno. Strana muzika im je favorti, a odlični su šoumeni, zabavljači i imitatori. Ako se profesionalno bave pevanjem u stanju su da napune i najveće muzičke hale, pa i sportske stadione. 

Poznati Blizanci: Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović,  Vlado Georgijev, Snežana Đurišić.

RAK

Evergrin i narodna muzika su za Rakove. Kako poštuju tradiciju, uvek su za očuvanje autentične izvorne pesme i stila. Među Rakovima ima dosta pevača, znaju da prenose emociju i ostvare blizak kontakt sa publikom. Pesma im otvara dušu, a u kafani i novčanik.

Poznati Rakovi: Zorica Brunclik, Nada Topčagić, Jasna Milenković Jami, Zlata Petrović, Saša Kovačević.

LAV

Lavovi su predstavnici zabava, diskoteka, vole da đuskaju uz muziki, bez obrzira na žanr. Rado posećuju gala prijeme i često ih i sami organizuju. Uživaju da se iskažu na plesnom podijumu, gde su sve oči uprte u njih. Rođeni su za scenu i reflektore i uživaju u tome.

Poznati Lavovi: Jelena Karleuša, Neda Ukraden, Milica Pavlović, Saša Milošević Mare, Milan Topalović Topalko.

DEVICA

Naizgled suzdržana i sramežljiva u duši je baš pravi veseljak. Muziku deli samo na dobru i lošu, voli balade, filmsku, pa čak i klasičnu muziku. Ako se i sama bavi muzikom trudi se da uvek dobro posluša pesmu pre nego je snimi. Obično uspeva da prepozna hit pesmu.

Poznate DEVICE: Ana Bekuta, Šaban Šaulić.

VAGA

Tipičan predstavnik umetnosti. Ljubitelji su pop muzike i balada, ali naginju više ka urbanijoj muzici. Ako se opredele za narodnjake, obavezno ubace elemente popa i roka. Pevači u znaku Vage svojim šarmom i ljupkošću uvek će iznova oboriti svoju publiku s nogu. Ne razmeću se novcem.

Poznate VAGE: Lepa Brena, Dragan Kojić  Keba, Milica Todorović, Željko Samardžić.

ŠKORPIJA

Pravi predstavnik disko ritma, tehno i pop – roka. Ako izaberu profesuju pevača, biraće da se domognu vrha i da njemu ostati do poslednjeg daha. Novac ih hoće, možda zato što su i same darežljive.

Poznate ŠKORPIJE: Toma Zdravković, Merima Njegomir, Marija Šerifović, Bora Čorba, Aleksandar Sofronijević, Aca Lukas.

STRELAC

Pomno prate svetske top liste, a nije im strana ni muzika Dalekog istoka. Vole bunjeve, a i tehno muzika im je ok. Narodnu muziku slušaju kada su svadbe, krštenja i druge proslave. Vole operu i rado zalaze u koncertne dvorane. Ako su se opredelili za narodnu muziku, težiće da u nju ugrade malo zabavnog i disko ritma. Poseduje kavaljerski duh i isti privlači bakšiš, ako se i sam bavi muzikom.

Poznati STRELCI: Marija Kalas, Era Ojdanić, Knez.

JARAC

Neumoran je, u stanju je da satima prati i brze ritmove rumbe. Privlače ih latino plesovi, pa čak i balet. Kako ulaze u zrele godine, obožavaju klasičnu muziku. Ukoliko su namerili da postanu pevači, njihova ambicija ne jenjava. Ozbiljni su u izboru repertoara, na kom se može naći mnoštvo izvornih pesama. Daju maksimum jer vole da budu uvaženi, a i da se vrate sa zasluženim honorarom.

Poznati JARČEVI: Lepa Lukić, Boki Milošević, Vesna Zmijanac, Dragana Mirković, Kornelije Kovač.

VODOLIJA

Najviše vole disko ritam. Kako spadaju u kontroverzne, danju spavaju, a noću luduju. Česti su posetioci noćnih klubova, diskoteka, splavova, a nije im strano i da navrate u kafanu. Ukoliko su pevači, nastoje da njihove pesme uvek imaju neki novi pravac. Kako u osnovi vole ljude, emitujući ljabav, znaju da privuku brojne goste. Kad je neka dobra pesma ne žale novac. 

Poznate VODOLIJE: Predrag Živković Tozovac, Usnija Redžepova.

RIBE

Romantičnim ribama najviše prijaju balade i instrumentalna muzika. Najčešće posećuju mesta gde ima duše, i dobre pesme, a kakav je ambijent to im i nije toliko važno. Opera i balet ih privlače, pa onim talentovanijim to bude i životi poziv. Obično su u zabavnoj muzici, a kao pevači narodne muzike, jako vode računa da pesma budi emociju u publici. Često su i kantautori i veoma cenjeni umetnici. 

Poznate RIBE: Momčilo Bajagić Bajaga, Olivera Katarina, Snežana Savić.

Foto: Katarina Stanković,
Autor: N. Pantelić