Login/Registracija

BIK: 2021. godina zahteva oprez, budute spremni na promene

BIK – 21. APRILA – 21. MAJA

Mislite da sreća ne može da se proračuna? Niste u pravu! Ovo je godina koja zahteva oprez!

Do vrha je možda lako stići, ali se teško zadržava. Šta god da se dogodi, naučićete neke važne lekcije, tvrdi astrolog Gordana Mašić.


POSAO – Jupiter u tranzitu kroz vaše prirodno 10. Polje može vam doneti neko priznanje, boti status, položaj, ili nagradu. Ali, računajte i na brojne prepreke. Spremni ste za velike promene. Energija Vazduha povoljno će uticati na rasplamsavanje vašeg elementa – Vatre. Očekuje vas vrlo uzbudljiva i izazovna godina, tokom koje ćete na mnogim živnom poljima biti spremni na velike promene, čišćenja. Mnogo toga ćete realizovati i promeniti nabolje, ukoliko ste spremni na promene. Boravak Jupitera i Saturna u znaku Vodolije, a Urana u vašem sazvežđu, uveliko će naglasiti borbu za materijalnom sigurnošću. Vaše sazvežđe i tranzitni Jupiter i Saturn biće u kvadratu, a ova pozicija nije najbolja. Kvadrat donosi napetost, nervozu, sukobe, svađe…. Tako da je tokom ove godine važan oprez. Skoro da ne ličite na sebe, jer u svemu nalazite računicu, pa i u ljubavi. Ali onda se dešava nešto zbog čega izgledate kao da ste bez glave, a kamoli da ste sve lepo, do detalja isplanirali. Saturnov tranzit kroz vama negativno aspektovano sazvežđe, kroz znak Vodolije, teraće vas da svoju osećajnu prirodu koristite kao kanal za izražavanje i komunikaciju. Morate da počnete da funkcionišete u ličnim odnosima, zapravo će mnogo toga zavisiti od vaših ličnih odnosa, bilo poslovno, ili emotivno. Obratite pažnju na to da je kvadrat koji sazvežđe Vodolije pravi u odnosu na vas znak, vreme ozbiljnih upozorenja.

Budite pažljivi u odnosu sa autoritetima, prema zakonskim propisima, pažljivo uvodite novine, jer to vam može pomoći da zadržite poziciju na kojoj ste. Pod povoljnim okolnostima biće i onih koji svoj kapital mogu maestralno uvećati berzanskim špekulacijama, trgovinom nekretninama, igrama na sreću, pre svega tokom leta ili na samom kraju godine. Ipak, to činite na lični rizik. Pametnije je takve aktivnosti odložiti za narednu godinu.

LJUBAV – Izvesni ljubavni preokreti. Želećete da povremeno ispunite sebi neki hir. Saturn pokrenuće dešavanja na spoljnjem planu, ovo je za vas godina u kojoj će se na površini videti ono što se u prethodnom periodu u vama odigravalo, što je previralo u vašoj ličnosti. Početak sudbinskih priča je u toku. Računajte da sve nove osobe koje vam uđu u život imaju sa vama neku svoju priču, odigraće svakako jako značajnu ulogu. Sve te osobe biće na testu bar dve godine. Tek nakon toga ćete biti sigurni u kojoj meri je ono što ste započeli, ili što je u toku, u stanju da izdrži ovaj težak planetarni ispit. Vreme je da izgradite stav o partnerskim odnosima, ali i o vrednostima. U svakom slučaju, vaši partnerski i emotivni odnosi ulaze u fazu stabilizacije. Ako ste slobodni, moguće je interesantno poznanstvo preko prijatelja.

SAVET – Vaša predanost i lojalnost, čak i u burnim momentima, jasno govore da je za vas važna samo suština. Ne odustajte od svoje biti, ni po koju cenu. Vi želite da se partner pored vas oseća lagodno – i emocionalno i fizički, jer je i vama to najvažnije da biste mogli slobodno da volite. Potrudite se da zadržite staloženost i veru u sebe. Radite naporno i izbegavajte nepotrebne troškove. Nemojte se predavati stresu. Budite manje skloni da verujete „na reč“ pre nego što proverite.

ZDRAVLJE – Vrlo su vam osetljiva pluća, žuč i slezina, vodite računa o unosu šećera i masnoća. Kontrolišite telesnu težinu. Biće vam osetljivo grlo, vratni pršljenovi, desni ali i mokraćni sistem i genitalije. Kontrolišite kardiovaskularni sistem.

OCENA GODINE – PROMENE SE NE MOGU ODLOŽITI

Foto: E. Srdić,
Autor: G. Mašić/I. Ankić